Nieuwsbrieven
Ben je benieuwd naar onze eerder verzonden nieuwsbrief? Hier lees je ze allemaal.
Ben je benieuwd naar onze eerder verzonden nieuwsbrief? Hier lees je ze allemaal.
Als het niet zo uniek was zouden we er bijna aan wennen. De analyseresultaten van de antibioticavrije kip.
Bavette uit de pan.
Begin de dag ervoor met de voorbereiding. Daarna heb je relatief snel een overheerlijk stuk vlees op tafel!
Een informatief artikel over grasgevoerd paardenvlees en de gezondheidsvoordelen van ijzer en heemijzer
Hoeveel water drinkt een Schotse Hooglander en hoe gezond is het water? Ze drinken van natuurlijke bronnen maar hoe zit dat met ons kraanwater?
Een artikel over histamine en ons gehakt. Ons grasgevoerd rundvlees is histamine-arm, 100% natuurlijk en nitriet-vrij.
Een eenvoudig maar smakelijk recept met gebraden gehakt en zelfgemaakte tzatziki. Heerlijk op een stuk focaccia.
Zonlicht is nodig voor het aanmaken van vitamine D via onze huid zowel bij koeien als bij mensen. Vitamine D is noodzakelijk voor de opname van de mineralen Calcium en Fosfor.
Biologische landbouw staat in de belangstelling. Maar of het voor boeren zoals wij zijn nu eenvoudig is om dat label te krijgen..? Lees ons verhaal.
In dit artikel leggen we uit waarom ons vlees van grasgevoerde runderen een superfood is.
Een artikel met uitleg over histamine en histamine-intolerantie. Ons grasgevoerd rundvlees is histamine-arm, 100% natuurlijk en nitriet-vrij.
Een duidelijk recept voor beef jerky, dat vooral tijd en aandacht vraagt. Aangevuld met extra tips qua bereiding, marinade en kruiden.
Recept tips met bottenbouillon van grasgevoerde koeien. Eerlijk natuurvlees.
Vitamines worden gemaakt in plantaardig of dierlijk weefsel. De functie van een vitamine is het regelen van allerlei lichamelijke processen en daardoor helpen vitamines ons immuunsysteem weerbaarder te maken.
“Not everything that counts can be counted; and not everything that can be counted counts.” William Bruce Cameron Afgelopen half jaar heb ik veel lessen mogen volgen over vitale voeding en dat vond ik reuze interessant, want er is een groot verschil tussen gangbare voeding en ‘vitale voeding’. Wat dat is? Dat leg ik je…
Regelmatig krijgen wij de vraag of we onze dieren ook laten vaccineren. Het antwoord hierop is: NEE en ook de antibioticavrije kippen worden niet MRNA gevaccineerd. We hopen dit ook te allen tijde te voorkomen, want medicijnresten in vlees zijn niet gezond, zowel voor ons als voor de dieren niet. We geven de dieren de…
Afgelopen week zijn we druk geweest met de nieuwe huisstijl voor de Schotse Hooglanders. Een leuke uitdaging om met weinig woorden, veel te vertellen. We bleven stoeien met een stukje over het gebruik van antibiotica en medicijnen, kunstmest, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, kleurzout, E-nummers, enz. Een hele opsomming van producten die je eigenlijk niet in je eten…
Lees over de kracht van vitamine B. En wist je dat grasgevoerd rundvlees alle B-vitamines bevat?!
Een leuk recept over gepekeld vlees, dat goed houdbaar is buiten de koeling. Je maakt het met vette stooflappen van grasgevoerde runderen.
Vitamines worden gemaakt in plantaardig of dierlijk weefsel. De functie van een vitamine is het regelen van allerlei lichamelijke processen en daardoor helpen vitamines ons immuunsysteem weerbaarder te maken.
Vitamines, mineralen en spoorelementen. Dit informatieve artikel legt uit waarin ze van elkaar verschillen en hoe je ze kan binnenkrijgen.
Vetten zijn ontzettend waardevol voor ons lichaam. Ze werken als brandstof, zorgen voor communicatie, bescherming, leveren vitaminen en ze zijn belangrijk voor het goed functioneren van onze hersenen. Er zijn verschillende soorten vetten: verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren.
Een stoofpotje voor elk jaargetijde! En aan dit Mediterraan stoofpotje kan je eenvoudig een eigen draai geven. Maak en proef het eerst maar eens.
“Je bent wat je eet… Maar als je niet weet wat je eet, hoe weet je dan wie je bent?” We weten allemaal dat er in vlees belangrijke voedingsstoffen zitten die ons lichaam nodig heeft. Nu schuiven wij natuurlijk niet onder stoelen en banken dat ons grasgevoerde natuurvlees boordevol bijzondere stoffen zit. Wat er in…
Onze slogan luidt: grasgevoerd natuurvlees, gewoon terug naar de basis. Gewoon… Wat is tegenwoordig nog gewoon? Wij hebben altijd het doel gehad om ‘dichtbij de natuur’ te blijven. Wat dat betekent daar kom ik tijdens mijn studie steeds meer achter. De natuur zit zo prachtig in elkaar en alles staat met alles in verbinding. Alles wat…
Een gerecht om zonder haast te bereiden; gesmoorde runderwangen. Een heerlijk ovengerecht met Midden-Oosterse smaken.
In dit recept wordt de T-bone steak bereid op de barbecue samen met gegrilde groente. Deze steak kan ook prima in de oven of op je fornuis. Een heerlijk stuk vlees.
Côte de boeuf is een mooi stuk vlees.
Perfect voor een diner waar genieten voorop staat. Je kan het op diverse manieren bereiden, bijvoorbeeld op de barbecue dit recept maakt gebruik van fornuis en oven. Met een rodewijnsaus.. mmm
Hoe bereid je picanha?
Hier een lekker recept. Je kan het grillen op de barbecue of in de pan en de oven.
Marlies Dekkers vroeg ons voor een interview van platform ‘de nieuwe wereld’. Over gezondheid, grasgevoerd vlees en onze manier van boeren. Het youtube filmpje vind je hier.
Nieuwe samenstelling: kant en klare bottenbouillon!
Voor kookinspiratie met de bieflap.
Nieuwsgierig naar hoe dat gaat, het werken met de kudde? Hier zie je tekst, uitleg en foto’s van het kuddewerk.
Voor als je benieuwd bent waar je de Schotse Hooglanders en Herefords allemaal kunt vinden. Een lijstje met alle natuurgebieden.
Dat longhaas lekker was wisten we al, maar als sate stukjes in de marinade en vervolgens opbakken slaat alles. Mmm.
Vegetarisch, of juist alleen maar vlees eten? Mike van Leef Bewust Nederland legt uit hoe het zit met grasgevoerd vlees en je gezondheid. Klik hier om mee te lezen.
Ga je een heerlijk diner verzorgen voor een speciale gelegenheid of gewoon omdat je gek bent op goed (biologisch) vlees, dan is de runderrollade in rode wijn een echte aanrader. Klikt hier voor het recept.
Om de perfecte entrecote te bakken hoef je geen chefkok te zijn. In dit recept ontdek je hoe je thuis een heerlijke entrecote klaarmaakt. Klikt hier voor het recept.
Bouillonblokjes geven veel smaak maar deze bestaan alleen maar uit smaakversterkers en zout, niet zo gezond voor je. Zelf getrokken kippenbouillon daarentegen zit vol met goede stoffen die helpen je immuunsysteem te verbeteren en heeft daarnaast een fantastische umami-smaak en dames het is ook nog eens goed voor cellulitus 😛 Klik hier voor het recept.
De lekkerste Hollandse gehaktballen met jus maak je zelf van ons biologisch gehakt. Klik hier voor het recept.
Ben jij gek op burgers en op salade? Voeg ze samen in een (beef)burger salade, heerlijk met avocado en een zelfgemaakte dressing. Klik hier voor het recept.
Als je moeite hebt met de intense smaak van lever, maar toch wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen ervan dan kun je het mengen met gehakt. Dan krijg je toch je portie binnen.
Dijfilet, kipfilet, kipkarbonades, wat is nou het verschil? Dat ontdek je hier plus een heerlijk recept. Klik hier voor het recept.
Maak een heerlijk stoofpotje met stoofvlees van de schotsehooglander met als speciale toevoeging bokbier voor een optimale smaak. Klik hier voor het recept.
Een nieuw plan om een bloemenzee te maken. Help je mee? Lees hier hoe.
Orgaanvlees bevat een zeer hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen. Wanneer je niet gewend bent om orgaanvlees te eten is kippenlever een goede om mee te beginnen, omdat het een vrij milde smaak heeft. Klik hier voor het recept.
Soms lees of kijk je iets waardoor je helemaal geïnspireerd raakt. Vandaag keek ik naar de ‘TED-talk’ van Wendy Pratt over koolstof fixatie door begrazing en ik werd er helemaal enthousiast van. Deze vrouw vertelt precies waarom we doen wat we doen. En ze legt het goed uit. Daarom delen we de inzichten graag hier.
Als bedrijf steunen we het goede doel via Stichting Heifer. Boeren uit ontwikkelingslanden worden door hun ondersteund. Met dank aan onze klanten. Lees hier meer.
In de uitzending van donderdag 21 februari boog de Keuringsdienst van Waarde zich over de vraag of een koe gras of graan moest eten. Of ter wel grasgevoerd of graangevoerd?
Ha, de nationale week zonder vlees, dat wordt een rustig weekje toch? Gelukkig niet. Gelukkig voor ons en gelukkig voor het milieu.
Huh, voor het milieu? Vlees eten is toch naast vliegen en afval lozen toch het ergste wat je onze planeet kunt aandoen? Nou, dat ligt heel wat genuanceerder.
Kant en klare gourmet schotels vind je bij ons niet in het assortiment, maar je kunt ze in een handomdraai maken met onze producten. Bijvoorbeeld op onderstaande manier.
Vleeswaren – Runderrookvlees is heerlijk als voorgerecht, klik hier voor inspiratie.
Klik hier voor het recept
Klik hier voor het recept
De klassieker met kerst. Speciaal hiervoor hebben we prachtige ossehazen van 1 kg aan één stuk. Hier lees je hoe je Beef Wellington bereidt.
Geniet mee met een foto verslag op dit prachtige bedrijf. De buitenvarkens hebben een prachtig leven. In groepen, buiten in het veld met schuilhutten en echte modderpoelen.
Deze lasagne is helemaal paleo-proof en glutenvrij door pastabladen te vervangen door courgette. Hoe? Dat lees je in dit recept.
Wat een feest, ossehaas met champignons. Dit gerecht bereid je zo met dit recept.
Stoofpotje op een originele manier. Lees hier hoe je Indische stoof maakt.
Maak lekkere kipsaté van de antibioticavrije kipfilet. Klik hier voor het recept.
Kip en houdbaarheid is voor velen best spannend merken we.
Wist je dat de antibioticavrije kip veel langer houdbaar is dan wanneer de kippen wel antibiotica hebben gehad? Lees hier hoe dat zit.
Je kent ze vast wel; de mensen die de documentaire Cowspiracy gekeken hebben en spontaan vegetariër worden. Tijd voor een tegengeluid want de documentaire makers slaan de plank behoorlijk mis.
De hele kip kan goed bereid worden in de oven. Hier lees je een recept.
Kip aardappelschotel met antibiotica vrije kip. Klik hier voor het recept.
Klik hier voor het recept
End of content
End of content
Geen producten in je winkelmand.