Vorige nieuwsbrieven
Ben je benieuwd naar onze eerder verzonden nieuwsbrief? Hier lees je ze allemaal.
Ben je benieuwd naar onze eerder verzonden nieuwsbrief? Hier lees je ze allemaal.
Regelmatig krijgen wij de vraag of we onze dieren ook laten vaccineren. Het antwoord hierop is: NEE en ook de antibioticavrije kippen worden niet gevaccineerd. We hopen dit ook te allen tijde te voorkomen, want medicijnresten in vlees zijn niet gezond, zowel voor ons als voor de dieren niet. We geven de dieren de kans…
Afgelopen week zijn we druk geweest met de nieuwe huisstijl voor de Schotse Hooglanders. Een leuke uitdaging om met weinig woorden, veel te vertellen. We bleven stoeien met een stukje over het gebruik van antibiotica en medicijnen, kunstmest, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, kleurzout, E-nummers, enz. Een hele opsomming van producten die je eigenlijk niet in je eten…
Lees over de kracht van vitamine B. En wist je dat grasgevoerd rundvlees alle B-vitamines bevat?!
Een leuk recept over gepekeld vlees, dat goed houdbaar is buiten de koeling. Je maakt het met vette stooflappen van grasgevoerde runderen.
Vitamines worden gemaakt in plantaardig of dierlijk weefsel. De functie van een vitamine is het regelen van allerlei lichamelijke processen en daardoor helpen vitamines ons immuunsysteem weerbaarder te maken.
Vitamines, mineralen en spoorelementen. Dit informatieve artikel legt uit waarin ze van elkaar verschillen en hoe je ze kan binnenkrijgen.
Vetten zijn ontzettend waardevol voor ons lichaam. Ze werken als brandstof, zorgen voor communicatie, bescherming, leveren vitaminen en ze zijn belangrijk voor het goed functioneren van onze hersenen. Er zijn verschillende soorten vetten: verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren.
Een stoofpotje voor elk jaargetijde! En aan dit Mediterraan stoofpotje kan je eenvoudig een eigen draai geven. Maak en proef het eerst maar eens.
“Je bent wat je eet… Maar als je niet weet wat je eet, hoe weet je dan wie je bent?” We weten allemaal dat er in vlees belangrijke voedingsstoffen zitten die ons lichaam nodig heeft. Nu schuiven wij natuurlijk niet onder stoelen en banken dat ons grasgevoerde natuurvlees boordevol bijzondere stoffen zit. Wat er in…
Onze slogan luidt: grasgevoerd natuurvlees, gewoon terug naar de basis. Gewoon… Wat is tegenwoordig nog gewoon? Wij hebben altijd het doel gehad om ‘dichtbij de natuur’ te blijven. Wat dat betekent daar kom ik tijdens mijn studie steeds meer achter. De natuur zit zo prachtig in elkaar en alles staat met alles in verbinding. Alles wat…
Een gerecht om zonder haast te bereiden, gesmoorde runderwangen. Een heerlijk ovengerecht met Midden-Oosterse smaken. voorbereiding 1 uur en 10 minuten, bereidingstijd minimaal 3 uur Ingrediënten: 3 el olijfolie 1 kg runderwangen 1 ui, fijngesneden 3 stengels bleekselderij fijngesneden 7 tenen knoflook, geperst 1 tomaat, fijngesneden 100 g kastanjechampignons, fijngesneden 1 steranijs 2 kruidnagels 3 laurierblaadjes 2 tl…
Als het niet zo uniek was zouden we er bijna aan wennen. De analyseresultaten van de antibioticavrije kip.
In dit recept wordt de T-bone steak bereid op de barbecue samen met gegrilde groente. Deze steak kan ook prima in de oven of op je fornuis. Een heerlijk stuk vlees.
Côte de boeuf is een mooi stuk vlees.
Perfect voor een diner waar genieten voorop staat. Je kan het op diverse manieren bereiden, bijvoorbeeld op de barbecue dit recept maakt gebruik van fornuis en oven. Met een rodewijnsaus.. mmm
Is er wel eens een koe ziek bij jullie? Eigenlijk nooit, best gek, of zit dat toch anders?
Hoe bereid je picanha? Hier een lekker recept.
Marlies Dekkers vroeg ons voor een interview van platform ‘de nieuwe wereld’. Over gezondheid, grasgevoerd vlees en onze manier van boeren. Het youtube filmpje vind je hier.
Nieuwe samenstelling: kant en klare bottenbouillon!
Voor kookinspiratie met de bieflap.
Nieuwsgierig naar hoe dat gaat, het werken met de kudde? Hier zie je tekst, uitleg en foto’s van het kuddewerk.
Stoofvlees mager of vet? Hoe zit het nou? En kies nu het pakket van je voorkeur.
Voor als je benieuwd bent waar je de Schotse Hooglanders en Herefords allemaal kunt vinden. Een lijstje met alle natuurgebieden.
Hoera, we bestaan 8 jaar. De geschiedenis van ons bedrijf gaat veel verder terug, maar 8 jaar geleden hebben we ons bedrijf ingeschreven bij de KvK.
Dat longhaas lekker was wisten we al, maar als sate stukjes in de marinade en vervolgens opbakken slaat alles. Mmm.
Vegetarisch, of juist alleen maar vlees eten? Mike van Leef Bewust Nederland legt uit hoe het zit met grasgevoerd vlees en je gezondheid. Klik hier om mee te lezen.
Ga je een heerlijk diner verzorgen voor een speciale gelegenheid of gewoon omdat je gek bent op goed (biologisch) vlees, dan is de runderrollade in rode wijn een echte aanrader. Klikt hier voor het recept.
Om de perfecte entrecote te bakken hoef je geen chefkok te zijn. In dit recept ontdek je hoe je thuis een heerlijke entrecote klaarmaakt. Klikt hier voor het recept.
Bouillonblokjes geven veel smaak maar deze bestaan alleen maar uit smaakversterkers en zout, niet zo gezond voor je. Zelf getrokken kippenbouillon daarentegen zit vol met goede stoffen die helpen je immuunsysteem te verbeteren en heeft daarnaast een fantastische umami-smaak en dames het is ook nog eens goed voor cellulitus 😛 Klik hier voor het recept.
De lekkerste Hollandse gehaktballen met jus maak je zelf van ons biologisch gehakt. Klik hier voor het recept.
Ben jij gek op burgers en op salade? Voeg ze samen in een (beef)burger salade, heerlijk met avocado en een zelfgemaakte dressing. Klik hier voor het recept.
Als je moeite hebt met de intense smaak van lever, maar toch wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen ervan dan kun je het mengen met gehakt. Dan krijg je toch je portie binnen.
Dijfilet, kipfilet, kipkarbonades, wat is nou het verschil? Dat ontdek je hier plus een heerlijk recept. Klik hier voor het recept.
Maak een heerlijk stoofpotje met stoofvlees van de schotsehooglander met als speciale toevoeging bokbier voor een optimale smaak. Klik hier voor het recept.
Yeah, voor het zoveelste jaar op rij werkt pluimveehouder Bakx helemaal antibioticavrij! Klik door voor het rapport
Bij een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde leerden we dat er in plaats van antibiotica steeds vaker naar coccidiostatica bij kippen wordt gebruikt. Dat is officieel geen antibiotica, maar heeft wel dezeflde werking en nadelen. Dat riep natuurlijk vragen op. Bakx gebruikt dit middel niet, dus geen zorgen over ons antibioticavrij kippenvlees. Lees hier meer.
De boeren laten volop van zich horen in de stikstofdiscussie en de vele meningen vallen over elkaar heen. In dit stuk probeer ik te verwoorden hoe wij tegen de verschillende discussiepunten aan kijken.
Een nieuw plan om een bloemenzee te maken. Help je mee? Lees hier hoe.
Orgaanvlees bevat een zeer hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen. Wanneer je niet gewend bent om orgaanvlees te eten is kippenlever een goede om mee te beginnen, omdat het een vrij milde smaak heeft. Klik hier voor het recept.
We zijn in 2012 begonnen, dus ons bedrijf bestaat 7 jaar. Dat vieren we graag met alle klanten, volgers en geïnteresseerden op onze open dag, 30 juni. We nemen jullie in deze blog graag even mee terug in de tijd. Naar het ontstaan van ons bedrijf. Lees je mee?
Er was eens een kalfje en dat heette Scotty. Klik om dit kinderverhaal over Scotty de Schotse Hooglander te lezen.
Jaa, we doen het gewoon weer. Een super leuke open dag organiseren, met lancering Bloemenzee, Biefstuk en Bier workshop, bbq, boogschieten en natuurlijk volop Schotse Hooglanders en Herefords kijken. Op zondag 30-6. Lees hier meer.
Soms lees of kijk je iets waardoor je helemaal geïnspireerd raakt. Vandaag keek ik naar de ‘TED-talk’ van Wendy Pratt over koolstof fixatie door begrazing en ik werd er helemaal enthousiast van. Deze vrouw vertelt precies waarom we doen wat we doen. En ze legt het goed uit. Daarom delen we de inzichten graag hier.
Als bedrijf steunen we het goede doel via Stichting Heifer. Boeren uit ontwikkelingslanden worden door hun ondersteund. Met dank aan onze klanten. Lees hier meer.
In de uitzending van donderdag 21 februari boog de Keuringsdienst van Waarde zich over de vraag of een koe gras of graan moest eten. Of ter wel grasgevoerd of graangevoerd?
Ha, de nationale week zonder vlees, dat wordt een rustig weekje toch? Gelukkig niet. Gelukkig voor ons en gelukkig voor het milieu.
Huh, voor het milieu? Vlees eten is toch naast vliegen en afval lozen toch het ergste wat je onze planeet kunt aandoen? Nou, dat ligt heel wat genuanceerder.
Het zal geen verassing zijn dat we fan zijn van bottenbouillon. En wat kun je dat op veel manieren klaarmaken. Daarover gaat dit boek van Louise Hay; Het geheim van bottenbouillon.
Kant en klare gourmet schotels vind je bij ons niet in het assortiment, maar je kunt ze in een handomdraai maken met onze producten. Bijvoorbeeld op onderstaande manier.
Vleeswaren – Runderrookvlees is heerlijk als voorgerecht, klik hier voor inspiratie.
Klik hier voor het recept
Klik hier voor het recept
De klassieker met kerst. Speciaal hiervoor hebben we prachtige ossehazen van 1 kg aan één stuk. Hier lees je hoe je Beef Wellington bereidt.
Op 15 december 2018 houden we onze open dag op de boerderij. Deze keer vullen we dat aan met een lezing in het theater wat ons dorp rijk is. De lezing wordt gegeven door Nienke Gottenbos, Nienke is bekend van De Poepdokter.
Geniet mee met een foto verslag op dit prachtige bedrijf. De buitenvarkens hebben een prachtig leven. In groepen, buiten in het veld met schuilhutten en echte modderpoelen.
Deze lasagne is helemaal paleo-proof en glutenvrij door pastabladen te vervangen door courgette. Hoe? Dat lees je in dit recept.
Wat een feest, ossehaas met champignons. Dit gerecht bereid je zo met dit recept.
Stoofpotje op een originele manier. Lees hier hoe je Indische stoof maakt.
Maak lekkere kipsaté van de antibioticavrije kipfilet. Klik hier voor het recept.
Kip en houdbaarheid is voor velen best spannend merken we.
Wist je dat de antibioticavrije kip veel langer houdbaar is dan wanneer de kippen wel antibiotica hebben gehad? Lees hier hoe dat zit.
Je kent ze vast wel; de mensen die de documentaire Cowspiracy gekeken hebben en spontaan vegetariër worden. Tijd voor een tegengeluid want de documentaire makers slaan de plank behoorlijk mis.
De hele kip kan goed bereid worden in de oven. Hier lees je een recept.
Kip aardappelschotel met antibiotica vrije kip. Klik hier voor het recept.
Het kalf bij de koe, buiten vrij en blij grazen. Dát is de Nederlandse zoogkoe!
En laat nu juist de toekomst van deze koeien zeer onder druk staan door de fosfaatwet, geheel onterecht. Teken jij ook de petitie?
Klik hier voor het recept
End of content
End of content
Geen producten in je winkelmand.