NoCx – al die stofjes die je niet in je voeding wilt
|

NoCx – al die stofjes die je niet in je voeding wilt

Afgelopen week zijn we druk geweest met de nieuwe huisstijl voor de Schotse Hooglanders. Een leuke uitdaging om met weinig woorden, veel te vertellen. We bleven stoeien met een stukje over het gebruik van antibiotica en medicijnen, kunstmest, bestrijdingsmiddelen, conserveringsmiddelen, kleurzout, E-nummers, enz. Een hele opsomming van producten die je eigenlijk niet in je eten…

Vitamine A
|

Vitamine A

Vitamines worden gemaakt in plantaardig of dierlijk weefsel. De functie van een vitamine is het regelen van allerlei lichamelijke processen en daardoor helpen vitamines ons immuunsysteem weerbaarder te maken.

Super Vet…

Super Vet…

Vetten zijn ontzettend waardevol voor ons lichaam. Ze werken als brandstof, zorgen voor communicatie, bescherming, leveren vitaminen en ze zijn belangrijk voor het goed functioneren van onze hersenen. Er zijn verschillende soorten vetten: verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren.

Wat zit er in ons vlees?

Wat zit er in ons vlees?

“Je bent wat je eet… Maar als je niet weet wat je eet, hoe weet je dan wie je bent?” We weten allemaal dat er in vlees belangrijke voedingsstoffen zitten die ons lichaam nodig heeft. Nu schuiven wij natuurlijk niet onder stoelen en banken dat ons grasgevoerde natuurvlees boordevol bijzondere stoffen zit. Wat er in…

Eiwitten – onze bouwstenen

Eiwitten – onze bouwstenen

Onze slogan luidt: grasgevoerd natuurvlees, gewoon terug naar de basis. Gewoon… Wat is tegenwoordig nog gewoon? Wij hebben altijd het doel gehad om ‘dichtbij de natuur’ te blijven. Wat dat betekent daar kom ik tijdens mijn studie steeds meer achter. De natuur zit zo prachtig in elkaar en alles staat met alles in verbinding. Alles wat…

Recept: gesmoorde runderwangen
|

Recept: gesmoorde runderwangen

Een gerecht om zonder haast te bereiden, gesmoorde runderwangen. Een heerlijk ovengerecht met Midden-Oosterse smaken. voorbereiding 1 uur en 10 minuten, bereidingstijd minimaal 3 uur Ingrediënten: 3 el olijfolie 1 kg runderwangen 1 ui, fijngesneden 3 stengels bleekselderij fijngesneden 7 tenen knoflook, geperst 1 tomaat, fijngesneden 100 g kastanjechampignons, fijngesneden 1 steranijs 2 kruidnagels 3 laurierblaadjes 2 tl…

Enquête
|

Enquête

Hier zie je een deel van de uitslagen van onze enquête. Aan een aantal verbeterpunten wordt al gewerkt. En verder; ‘t kon minder zoals ze in Groningen zeggen als ze heel trots zijn….

Kippenbouillon
| |

Kippenbouillon

Bouillonblokjes geven veel smaak maar deze bestaan alleen maar uit smaakversterkers en zout, niet zo gezond voor je. Zelf getrokken kippenbouillon daarentegen zit vol met goede stoffen die helpen je immuunsysteem te verbeteren en heeft daarnaast een fantastische umami-smaak en dames het is ook nog eens goed voor cellulitus 😛 Klik hier voor het recept.

Antibiotica en coccidiostatica

Antibiotica en coccidiostatica

Bij een aflevering van de Keuringsdienst van Waarde leerden we dat er in plaats van antibiotica steeds vaker naar coccidiostatica bij kippen wordt gebruikt. Dat is officieel geen antibiotica, maar heeft wel dezeflde werking en nadelen. Dat riep natuurlijk vragen op. Bakx gebruikt dit middel niet, dus geen zorgen over ons antibioticavrij kippenvlees. Lees hier meer.

Grazing to heal the earth, begrazing zorgt voor koolstof fixatie
|

Grazing to heal the earth, begrazing zorgt voor koolstof fixatie

Soms lees of kijk je iets waardoor je helemaal geïnspireerd raakt. Vandaag keek ik naar de ‘TED-talk’ van Wendy Pratt over koolstof fixatie door begrazing en ik werd er helemaal enthousiast van. Deze vrouw vertelt precies waarom we doen wat we doen. En ze legt het goed uit. Daarom delen we de inzichten graag hier.

End of content

End of content