Ingrediënten:

500 gram grasgevoerd stoofvlees (riblap, stooflap of sucadelap) Bij ons verkrijgbaar als stoofpakket en je vindt stoofvlees in ons gemengd pakket.
1 blikje kokosmelk
4 tenen knoflook
1 ui
sap van 1/2 citroen
1/2 theelepel laos
1 eetlepel kurkuma
2 eetlepels sambal badjak
zout naar smaak
beetje kokosolie

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 2 centimeter. Verwarm een beetje kokosolie in een stoofpan. Braad het vlees aan op een hoog vuur. Zet het vuur wat lager en voeg de sambal, ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg nu de laos, kurkuma, kokosmelk en het citroensap toe en meng alles goed door elkaar. Zet de pan op de kleinste pit op een laag vuur en laat het in 3 tot 4 uur gaar stoven. Roer alles af en toe om.

Let er op dat het vlees niet droog kookt. Indien nodig voeg je een klein beetje water toe. Het is de bedoeling dat je stukjes vlees krijgt waar de saus lekker aan blijft plakken.

 

Recept van Barbara eet.

Smakelijk!

Vergelijkbare berichten