Over ons

Boer Jelwin Kuipers

  • Rechtstreeks van de boer
  • Puur natuurvlees
  • Levering Nederland & België
  • Bezorgen of afhalen

Mijn liefde voor dieren en eerlijk grasgevoerd natuurvlees

Als je voor ons grasgevoerd natuurvlees kiest dan denk je bewust na over wat je eet. Je vindt, net als wij, dat vlees eten prima kan maar dan alleen van dieren waar goed voor is gezorgd, op een manier die het milieu zo min mogelijk belast.

En dan wil je wellicht ook wel weten wie de mensen achter dat grasgevoerd natuurvlees zijn.
Jelwin Kuipers is eigenaar van Schotsehooglanders.nl. Jelwin woont in het Groningse Opende, op de grens van het Groninger Westerkwartier en de Friese Wouden. Op de huiskavel zijn altijd een aantal koeien te vinden, maar de meeste dieren staan verderop in natuurgebieden.

Jelwin is een echte boer. Hij brengt veel tijd door tussen de koeien, maar maakt ook graag tijd voor telefoontjes van klanten. En een bedrijf als Schotse Hooglanders, daar hoort inmiddels een team bij om de vele werkzaamheden mee te kunnen klaren.

De gedachte

Vlees eten terwijl je niet weet hoe het dier geleefd heeft, wat het heeft gegeten en hoe het product tot stand is gekomen. Dat is voor ons ondenkbaar. Vlees eten kan, maar alleen als het een gezond product is afkomstig van dieren waarvoor goed gezorgd is.

Met die gedachte zijn we begonnen met de verkoop van het vlees. In eerste instantie alleen vlees van onze Schotse Hooglanders, vandaar onze bedrijfsnaam. Vervolgens kwam de uitbreiding met andere oerrassen die ook het hele jaar buiten kunnen grazen. Omdat ons product aansloeg en ons klantenbestand toenam gingen we op zoek naar samenwerking met andere boeren. Boeren met dezelfde visie en werkwijze. Zodat we kunnen garanderen dat ook zij werken op de manier die het vlees zo duurzaam en gezond maakt. Met koeien die alleen maar buiten lopen en grazen en daarmee gezonde en duurzame producten leveren waar je met een goed gevoel van mag genieten.

Het is onze passie jou te voorzien van een diervriendelijk en verantwoord stukje natuurvlees. Terug naar de basis, met gezond vee en puur vlees. Gekruid met Keltisch zeezout en kruiden in plaats van E-nummers. Rechtstreeks van de boer naar jouw keukentafel!

Echte verhalen

Het is zoals het is. Bij ons zie je echte foto’s en hoor je de echte verhalen. We hebben een grote allergie voor zaken die anders voorgespiegeld worden als dat ze zijn. We vinden het een van onze belangrijkste taken jou eerlijk te informeren, zodat je écht weet wat je eet.

Daag ons daarin vooral uit, geen vraag is te gek. En neem ons niet kwalijk dat we soms wel eens een hard oordeel hebben over vlees in de supermarkt …

Leuk is dat we laatste jaren best vaak vegetariërs aan de telefoon krijgen. Als je zwanger bent en je hebt ijzerrijk vlees nodig voor de groei van je baby, dan wil de verloskundige je namelijk nog wel eens doorverwijzen naar onze website. En terecht, want juist dan wil je zeker zijn van gezond en voedzaam vlees zonder schadelijke stoffen voor je ongeboren kind.

Klanten aan het woord

Wat zeggen anderen?