Ingrediënten:

ossehaas 1kg (Natuurlijk kan de ossehaas ook vervangen worden door andere soorten biefstuk zoals bijvoorbeeld rib eye of kogelbiefstuk)
1 hele sjalot
200 gram kastanje champignons
2 eetlepels bieslook
2 eetlepels peterselie
4 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook
3 eetlepels witte wijn
snufje zout
snufje peper
125 ml slagroom
1 hele eidooier
handvol, geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de sjalot, kastanje champignons en bieslook en peterselie. Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de sjalot in 2 eetlepel olijfolie op laag vuur en pers de knoflook uit, bak kort mee.
Voeg de kastanje champignons toe en bak 5 minuten op hoog vuur totdat het donker van kleur is. Doe de witte wijn erbij en laat deze verdampen. Breng op smaak met wat zout en peper.
Lek het champignonmengsel uit in een zeef, het moet vrij droog zijn. Voeg dan de bieslook en peterselie toe en roer goed door. Laat het mengsel afkoelen.
Klop de slagroom een beetje op (niet stijf kloppen!). Voeg deze toe aan het champignonmengsel. Roer ook het eidooier door het mengsel heen.
Dep het vlees droog, strooi wat zout en peper op ieder stuk en verdeel 2 eetlepels olijfolie over de stukken ossehaas.
Schroei de stukken vlees dicht aan beide kanten in een grote koekenpan. Ongeveer 2 minuten per zijde.
Schep vervolgens het kastanje mengsel op het vlees.
Bestrooi ieder stuk vlees met geraspte Parmezaanse kaas en zet ze onafgedekt in de oven voor ongeveer 8 minuten of totdat het champignonmengsel van kleur verandert.

 

Vergelijkbare berichten