De slager, een heel belangrijke schakel

Als boer zorgen we jarenlang zo goed mogelijk voor de koeien en diezelfde zorg willen we terugzien wanneer het dier naar de slager gaat. We werken hiervoor samen met kleinschalige slagers die dit heel goed doen. Ze werken zeer zorgvuldig en gaan respectvol met de dieren om.

Er zijn twee redenen waarom we met meerdere slachterijen zijn gaan samenwerken. Omdat in het najaar de meeste dieren worden aangewezen voor de slacht ontstaat er een piek. Een kleinschalige slager heeft beperkte capaciteit, nu kunnen we kiezen waar de slachtrijpe dieren naartoe gaan. De tweede reden heeft te maken met afstand, het is van belang dat het een korte rit is naar de slager. Op basis hiervan kan de juiste slachterij gekozen worden. Uiteraard hebben we veel tijd gestoken in de uniformiteit van onze producten. De manier van portioneren en kruiden en ook het glutenvrije werken gebeurt zoals jullie van ons gewend zijn.

De koeien brengen we zelf met auto en trailer. Ook de boeren waarmee we samenwerken doen dit zo. Eigenlijk komt er bijna nooit meer een vrachtauto aan te pas.

Onze varkens worden altijd door Sander Kerkhoffs zelf naar de slager gebracht. De kippen gaan per vrachtauto en deze rit duurt nog geen half uur.

Grasgevoerd natuurvlees hangt bij de slager

Slagerij Hoff

Sinds 2020 werken we samen met de mensen van Slagerij Hoff in Hardenberg. De samenwerking is begonnen met het inpakken en klaarzetten van de bestellingen. Dat is een nauwkeurige klus, waar Gerald en Linda zich 4 dagen in de week voor inzetten.

Hoff is een kleinschalige slachterij. Daarnaast kunnen zij ook uitbenen en verwerken en ze doen dit alles op een manier die bij onze wensen en visie aansluit. Dit, en de kortere reisafstand voor slachtrijpe dieren uit het noordoosten maakte dat Hoff ook voor ons is gaan slachten.

Kroon Vlees partner van Schotse Hooglanders

Kroon Vlees

Sinds 2021 zijn we een samenwerking gestart met Kroon Vlees in de stad Groningen. Een bedrijf dat maar liefst bestaat sinds 1870. Nog altijd slachten zij uitsluitend voor boeren uit de directe omgeving waar dieren nog rust en ruimte hebben. Wat wij verder heel belangrijk vinden, is dat onze dieren op maat worden geslacht en verwerkt in een aparte lijn.

Kroon Vlees voert voor ons alleen het slachten uit. Vervolgens wordt het vlees verwerkt door Slagerij Hofman.

Slager Hofman snijdt vlees

Slagerij Hofman

In 2021 kwamen we in contact met Slagerij Hofman in Winschoten wat heeft geleid tot een mooie samenwerking. Andre Hofman zit al ruim 30 jaar in het vak en staat voor kwaliteit en vakmanschap. Dit bedrijf is zeer bekend om zijn worstenmakerij, zij zijn één van de bedrijven die voor ons de droge worst produceren.

De dieren die bij Kroon Vlees geslacht zijn, worden door slagerij Hofman verwerkt. Berend Jan verzorgt het uitbenen en portioneren met enthousiasme & passie.

Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Met de knop hieronder vind je alle nieuwsberichten over onze slager(s).