Onbewerkt vlees

Vrij van kunstmatige toevoegingen

 • Rechtstreeks van de boer
 • Puur natuurvlees
 • Levering Nederland & België
 • Bezorgen of afhalen
onbewerkt vlees

Onbewerkt = Puur en Natuurlijk

Vlees zonder onnodige toevoegingen is een betere en gezondere keuze dan vlees waar van alles en nog wat aan toegevoegd is. Helaas wordt er nog altijd regelmatig gekozen voor het aanbieden van het tweede.

Wij pakken het gelukkig anders aan: we bieden vooral volledig onbewerkte producten aan en gebruiken alleen natuurlijke, biologische kruiden bij onze bewerkte producten.

Hierdoor zorgen we ervoor dat je zorgeloos gezond vlees kunt eten.

Wat is onbewerkt vlees eigenlijk?

De betekenis van ‘onbewerkt vlees’ is vlees dat vrij is van toevoegingen als E-nummers, conserveringsmiddelen en smaakstoffen. Vlees wordt bewerkt om bijvoorbeeld een betere kleur en langere houdbaarheid te verkrijgen. Onbewerkt vlees is dus vlees waaraan dit soort bewerkingen niet zijn gedaan. Het product wordt zo natuurlijk mogelijk aangeboden. Onbewerkte vleeswaren zijn gezonder voor je lichaam, omdat alle aanwezige (voedings)stoffen voor je lichaam herkenbaar zijn en deze goed worden opgenomen.

Voorbeelden van onbewerkt vlees zijn onder andere:

 • Runder Biefstuk
 • Runder entrecote
 • Kipfilet (borstvlees, dus niet de gesneden variant voor op brood)
 • Kippenlever
 • Varkenshaas

Houd er rekening mee dat dit wel afhankelijk is van de aanbieder van een product. Deze producten kunnen onbewerkt zijn, maar dit betekent niet dat iedereen het zo aanbiedt. 

Doordat wij geen bewerkingen willen doen aan ons grasgevoerd natuurvlees hebben wij een beperkt assortiment aan vleeswaren. Een groot deel van de vleeswaren die in de supermarkt worden aangeboden, moeten namelijk eerst worden bewerkt met (kunstmatige) toevoegingen en conserveringsmiddelen om tot het pakje vleeswaren te komen dat in de schappen ligt. Allereerst om de houdbaarheid te verlengen en om te zorgen dat de kleur, geur en smaak aangenamer worden. Daarnaast worden er vaak ook ‘plakmiddelen’ toegevoegd om grotere, compactere stukken vlees te creëren die makkelijker in mooie dunne plakjes kunnen worden gesneden tot vleeswaren.

Gesneden kipfilet is een mooi voorbeeld van een bewerkt product dat wij dus niet kunnen (en willen) aanbieden, puur omdat het niet te maken is met alleen kipfilet. 

De vleeswaren in ons assortiment zijn alleen biologisch gekruid. Er vinden geen kunstmatige toevoegingen plaats en het is vrij van conserveringsmiddelen, zodat we het zo natuurlijk mogelijk kunnen aanbieden.

Goed om nog te vermelden is dat ons vlees volledig antibioticavrij is. Dit betekent dat de dieren nooit antibiotica binnen krijgen en dus natuurlijk leven. Hoewel antibiotica geen ‘bewerking’ is die achteraf wordt toegevoegd, kun je vlees dat mogelijk antibiotica restjes bevat wel zien als ‘bewerkt’. Het vlees dat wij aanbieden zal hier dus nooit onder vallen, omdat de dieren nooit antibiotica ontvangen.

Waarom is onbewerkt vlees gezonder?

Wanneer er over ‘ongezond bewerkt vlees’ wordt gesproken, betreft het meestal de kunstmatige toevoegingen die dus niet natuurlijk zijn. Gebruik van natuurlijke kruiden valt hier dus niet onder, omdat deze niet kunstmatig worden gemaakt.

Onbewerkt vlees is gezonder, omdat het puur en natuurlijk is. Ons lichaam herkent de voedingsstoffen en kan deze makkelijker opnemen. Bij bewerkt vlees is dit niet het geval, en kunnen bepaalde voedingsstoffen zelfs verloren gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verlies van vitaminen en vezels. Heel zonde natuurlijk, en bovendien van invloed op onze gezondheid.

Verder bevat onbewerkt vlees geen ongezonde E-nummers en geen conserveringsmiddelen. Gezien deze kunstmatige toevoegingen in verband worden gebracht met gezondheidsrisico’s, en de langetermijneffecten onbekend zijn, is het logisch dat steeds meer mensen dit willen vermijden.  

Ons vlees is:

 • Vrij van E-nummers
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen
 • Vrij van conserveringsmiddelen
 • Vrij van andere kunstmatige bewerkingsmiddelen

Een deel van onze producten wordt gekruid. Daarover lees je hieronder meer. Mensen die bewust op zoek zijn naar ‘onbewerkt vlees’, willen echter vooral vlees dat geen kunstmatige toevoegingen bevat. Bij ons ben je hiervan verzekerd! Ons grasgevoerd vlees is puur en natuurlijk, omdat gezondheid bij ons de prioriteit is.

Gebruik van kruiden

Belangrijk om te weten is dat sommige van onze producten gekruid zijn. Dit zijn allemaal biologische kruiden en kruidenmengsels die vrij zijn van kunstmatige aroma’s en E-nummers. De kruiden die we gebruiken zijn bijvoorbeeld koriander, gember, paprikapoeder, peper en nootmuskaat. Dit zijn allemaal natuurlijke toevoegingen, we maken uiteraard geen gebruik van kunstmatige toevoegingen. Aan een aantal producten wordt zout toegevoegd. Hiervoor gebruiken wij het gezonde Keltische zeezout. 

De volgende rundvlees producten zijn gekruid:
Beefburger, rundersaucijs, runderrookworst, rollade, droge worst en vleeswaren.

De volgende varkensvlees producten zijn gekruid:
Saucijs, leverworst, varkensrookworst, ontbijtspek.

Van ons paardenvlees zijn alleen de paarden saucijzen gekruid.

Alle kippenvlees is onbewerkt en ongekruid.

onbewerkte vleeswaren

Klanten aan het woord

Wat zeggen anderen?