Eerlijk vlees

Natuurlijk en transparant, van bron tot bord

 • Rechtstreeks van de boer
 • Puur natuurvlees
 • Levering Nederland & België
 • Bezorgen of afhalen
eerlijk vlees

Eerlijk, natuurlijk & transparant

Weet wat je eet!

Gelukkig begrijpen steeds meer mensen het belang van dit spreekwoord. Transparantie, dierenwelzijn, duurzaamheid en puur natuurvlees aanbieden zijn voor ons van hoge prioriteit, want dat is waar het bij ons natuurlijk allemaal om draait.

Ben je op zoek naar eerlijk vlees? Hier leggen we uit wat wij doen om aan deze wensen te voldoen, wat onze visie is, en waarom eerlijkheid bij ons een belangrijke rol speelt.

Eerlijk vlees, wat houdt het eigenlijk in?

Volgens ons zijn er vier pijlers van ‘eerlijk vlees’:

1. Dierenwelzijn 
2. Transparantie
3. Duurzaamheid
4. Puur 

Iedere dag werken met veel plezier, zodat we bovenstaande pijlers kunnen realiseren. Hieronder lichten we ze verder toe.

Dieren dienen natuurlijk te leven. Buiten, in de natuur, waar ze echt dier kunnen zijn, en vrij en ongedwongen kunnen ontspannen. Hierbij hoort meer ruimte om te lopen en grazen, alsmede een echte, natuurlijke (buiten)omgeving

Bij eerlijkheid hoort transparantie. Wij laten je precies weten wat je koopt en wat je eet. Er zijn geen geheimen met betrekking tot dierenwelzijn: dit delen wij met je, zodat je weet wat er speelt. Dat verdien je namelijk als consument.

De manier waarop vlees geproduceerd wordt, speelt een belangrijke rol in de eerlijkheid ervan. Hoe zorgen wij hiervoor?

 • Dieren eten alleen gras, waardoor er geen krachtvoer hoeft te worden gekocht, getransporteerd en geplaatst. Krachtvoer is niet alleen slecht op het gebied van duurzaamheid, maar ook slecht voor het dier en het landschap (wanneer het via ontlasting in de natuur terechtkomt). Zonder krachtvoer draag je bij aan een betere biodiversiteit.
 • Minder transport en brandstofkosten. 
 • Minder bewerking van het land en mindere gebruik van machines.
 • Hogere bestelhoeveelheden, wat efficiënter en duurzamer is. Natuurlijk bepaal je zelf hoeveel je bestelt, maar grotere bestelling ontvangen korting, gratis verzenden, en zijn dus duurzamer!

Bekijk onze pagina ‘Duurzaam vlees’ voor een volledige uitleg.

Onbewerkt vlees, zonder onnodige toevoegingen. Dit is gezonder voor de dieren, de natuur, en daardoor ook voor jou als consument. Enkele belangrijke voorbeelden:

 • Meer omega 3 vetzuren
 • Een betere balans tussen vetzuren
 • Meer vitamine (ons grasgevoerd vlees bevat bijvoorbeeld 4 keer meer Vitamine E dan graangevoerd vlees!)
 • Vrij van antibiotica
 • Vrij van E-nummers

Al deze voordelen zijn van groot belang voor onze gezondheid. Een van de belangrijkste voordelen is de hoeveelheid omega 3 vetzuren in grasgevoerd vlees. Vette vis is ontzettend populair vanwege de hoge gehaltes aan omega 3, maar wist je dat grasgevoerd vlees meer omega 3 vetzuren bevat? Gezien de gemiddelde Nederlander te weinig omega 3 binnenkrijgt, is het aangeraden om meer voedingsmiddelen te consumeren die deze vetzuren bevatten, zoals dus natuurvlees.

Altijd eerlijk, zonder uitzonderingen

Wij staan voor eerlijk vlees zonder uitzonderingen. Dat betekent: eerlijk rundvlees, maar ook kippen-, varkens- en paardenvlees. 

Eerlijk rundvlees

Onze koeien lopen in natuurgebieden, die vrij en toegankelijk zijn. De kuddes zijn voornamelijk verspreid over Noord-Nederland. De koeien eten uitsluitend gras: geen krachtvoer en geen toevoegingen. Zo kunnen wij eerlijk rundvlees realiseren.

Eerlijke kip

Aanwezigheid van antibioticaresten is een probleem bij ‘gewone kippenvlees’ dat je in de supermarkt kunt verkrijgen. Eerlijke kip is kip dat 100% antibioticavrij is. Dat is bij ons het geval. Ook vermijden we coccidiostatica, een medicijn dat niet onder antibiotica valt, maar wel de resistentie ervan kan veroorzaken. 

Wil je eerlijke kip kopen? Bekijk hier ons aanbod aan eerlijke en antibioticavrije kip.

Varkensvlees

Vlees van echte buitenvarkens is duurzaam en eerlijk. Wij werken samen met hechte partners om ervoor te zorgen dat we dit kunnen aanbieden. Dit varkensvlees is vrij van antibiotica, afkomstig van varkens met een goed leven die buiten grazen en wroeten.

Wil je meer lezen over hoe dit bij ons werkt en met wie wij samenwerken? Bekijk onze pagina over duurzaam varkensvlees voor alle informatie.

Paardenvlees

Tussen de Hooglanders lopen ook paarden in kuddes en deze dieren zijn soms ook overtallig, omdat er steeds nieuwe geboren worden. Waarom eten we dit niet? Terwijl het ook super lekker en natuurlijk vlees is van dieren die een prachtig leven in de natuur hebben gehad?! 

Bewust, puur, en transparant

Kortom: wij zetten ons in om ervoor te zorgen dat je bewuste keuzes kunt maken, door puur grasgevoerd natuurvlees aan te bieden, met een transparante werkwijze. Eerlijk rundvlees, kippenvlees, varkensvlees en paardenvlees: dat is waar wij voor staan.

Eerlijk vlees kopen doe je bij Schotse Hooglanders! 

Waarom is jullie vlees eerlijk?’ Bij een goede vraag horen de juiste antwoorden:

 • 100% grasgevoerd
 • Dieren leven buiten, in de natuur
 • Altijd antibioticavrij
 • Er wordt geen krachtvoer gebruikt
 • Puur en onbewerkt vlees
 • Minder middelen, water en brandstof nodig

Ben je overtuigd? Dan kun je direct eerlijk vlees bestellen bij Schotse Hooglanders. Wij hebben een ruim aanbod: voor ieder wat wils!

eerlijke kip

Klanten aan het woord

Wat zeggen anderen?