Runderbotten – 3 kg
€19,00
Runderbotten zijn erg geschikt voor het maken van bottenbouillon. En bouillon van botten van 100% grasgevoerde koeien is extra gezond, met veel omega 3 vetzuren, CLA, vitamine E, gelatine en collageen. Het summum op het gebied van gezonde voeding. Je kunt de bottenbouillon gebruiken als basis voor je soep, om zo als bouillon te drinken of door sausen en gerechten. De toepassingen zijn eindeloos, zoals je ook kunt lezen in het super dikke boek over bottenbouillon van Louise Hay.
Op voorraad
Tot 10% korting bij grotere bestellingen
Een grote bestelling is voor ons efficiënter én beter voor het milieu dan meerdere kleine bestellingen. Daarom geven we 5% korting bij een bestelling boven de €250,- en 10% korting bij bestellingen boven de €350,-. De webshop berekent de korting automatisch.
Puur natuur
Puur natuurvlees van gras gevoerde runderen die het hele jaar buiten lopen.
Vrij van antibiotica
Omdat onze dieren een hoge weerstand hebben zijn antibiotica niet nodig.
Rechtstreeks van de boer
Ons grasgevoerd vlees wordt bezorgd in heel Nederland en België.
Product omschrijving
De 3 kg pakketten runderbotten bestaan uit beenderen, gewrichten en een enkele rib.
Met je eigen getrokken bottenbouillon heb je geen bouillon blokjes meer nodig. En dat is goed nieuws, want die zitten vaak stampvol E-nummers, waaronder ongezonde smaakversterkers.
Natuurlijk vertellen we je ook graag hoe je de bottenbouillon maakt.
Eerlijk is eerlijk, het maken van bottenbouillon is even een klus. Niet moeilijk, maar het kost wel tijd. Als je voor gemak gaat hebben we ook kant en klare bottenbouillon in ons assortiment.
100% grasgevoerd vlees
Onze gras gevoerde koeien grazen het hele jaar door in natuurgebieden. Ze groeien buiten op en eten 100% gras, kuilgras in de winter. Ze krijgen geen krachtvoer (vol toevoegingen) en geen maïs. Dat maakt het vlees zo ontzettend gezond en de manier van boeren veel diervriendelijker en duurzaam.
Onze rassen zijn nog een beetje ’oer’, ze hebben geen behandeling met medicijnen en antibiotica nodig en werpen hun kalveren zonder dat er hulp aan te pas komt. Heel anders dan in de gangbare veehouderij, waar bij een aantal vleesrassen de koe zo uit haar krachten is gegroeid dat een kalf standaard met een keizersnede ter wereld moet komen. Met onze manier van boeren staan we dichter bij de natuur.