Grasgevoerd vlees

natuurlijk, gezond, duurzaam en diervriendelijk

 • Rechtstreeks van de boer
 • Puur natuurvlees
 • Levering Nederland & België
 • Bezorgen of afhalen

100% grasgevoerd vlees smaakt lekkerder

Gras gevoerd natuurvlees is vlees van koeien die het hele jaar door in natuurgebieden grazen. Ze groeien buiten op en eten 100% gras, kuilgras in de winter. Ze krijgen geen krachtvoer (vol toevoegingen) en geen maïs. Dat maakt het vlees zo ontzettend gezond en de manier van boeren veel diervriendelijker en duurzaam.

Onze rassen zijn nog een beetje ’oer’, ze hebben geen behandeling met medicijnen en antibiotica nodig en werpen hun kalveren zonder dat er hulp aan te pas komt. Heel anders dan in de gangbare veehouderij, waar bij een aantal vleesrassen de koe zo uit haar krachten is gegroeid dat een kalf standaard met een keizersnede ter wereld moet komen. Met onze manier van boeren staan we dichter bij de natuur. Op deze pagina lees je meer over grasgevoerd vlees kopen en wat ons aanbod uniek maakt.

Verschil met de biologische veehouderij

De biologische veehouderij is een stap in de goede richting, maar gaat ons nog niet ver genoeg. Want zelfs biologisch rundvee wordt in de meeste gevallen toch in stallen afgemest, de laatste weken. Ook voor wat betreft de periode dat het kalf bij de koe mag lopen overstijgen we de normen die gelden voor biologisch.

Duurzaam, zonder soja

Vrijwel al het vlees en zuivel uit de supermarkt (ook met het predikaat biologisch) komt van runderen die krachtvoer krijgen. Waarom willen wij dan beslist geen krachtvoer gebruiken?

Allereerst vinden we dat je smaakvoller vlees krijgt als het dier de tijd krijgt op te groeien, met een gevarieerd aanbod van grassen en kruiden. Krachtvoer is dan helemaal niet nodig. Daarnaast bestaat krachtvoer uit graan en soja. Dit wordt van ver geïmporteerd en de teelt van soja en graan draagt bij aan de ontbossing van regenwoud. Hele bossen gaan plat om veevoer voor de westerse wereld te produceren, terwijl dit ten koste gaat van de plaatselijke bevolking daar. Dan smaakt je vlees toch ineens minder goed.

Een ander voordeel van grasgevoerd vlees: het is gezonder voor de consument. Gras gevoerd vlees heeft een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren, een hoger CLA gehalte en een hoger vitamine A en E. Daardoor is het goed voor hart- en bloedvaten en heeft het waarschijnlijk een positief aandeel in de bescherming tegen kanker.

Gezond voor koe en consument

Ons vlees past perfect in een gezond dieet en sluit naadloos aan bij levensstijlen waarbij gezond en natuurlijk eten voorop staat, zoals Paleo en Weston Price. Zelfs Mike en Gretta van Leefbewust zijn een trouwe klant en ook Juglen Zwaan beveelt ons aan.

Ook foodbloggers noemen ons in hun artikelen, als ze ons eenmaal ontdekt hebben. Ervaringen m.b.t. gezondheid en ons vlees kan je o.a. hier lezen. Ook jouw ervaringsverhaal is welkom!

Smaakvoller en betaalbaar

Last but not least, veel mensen vinden grasgevoerd vlees veel smaakvoller. We krijgen van onze klanten te horen dat de smaak doet denken aan vroegere tijden. Elk stuk vlees is puur, zonder geïnjecteerd water of andere moderne foefjes. Ons rundvlees heeft bovendien die gemarmerde structuur waar chef-koks als Herman den Blijker zo dol op zijn.

Wij vinden dat gezond vlees geen elite product zou moeten zijn. Daarom is ons vlees niet spotgoedkoop maar wel betaalbaar. We hebben ook geen hoge marges nodig: het vlees gaat immers rechtstreeks van de boer naar je keukentafel, zonder allerlei tussenhandel. Zo snijdt het mes aan alle kanten.

Ons vlees in een notendop:

 • 100% grasgevoerd vlees
 • Natuurvlees zonder toevoegingen of ongezonde E-nummers
 • Betaalbaar
 • Meer gezonde omega 3 vetzuren
 • Dieren leven buiten in een kudde
 • Opgegroeid en geslacht in Nederland
 • Antibiotica vrij en geen groeibevorderende middelen
 • Geen krachtvoer, maïs, soja en graan
 • Geen import uit het buitenland
 • Niet afgemest in een stal
 • Kleinschalige slager

Grasgevoerd vlees kopen

Wil je grasgevoerd vlees bestellen, dan kun je dit eenvoudig online via onze website doen. Hierboven zie je de vele voordelen van ons natuurvlees. Via bovenstaande bestelknop kun je grasgevoerd vlees kopen door te kiezen voor jouw gewenste producten. We hebben een breed aanbod, dus voor ieder wat wils! Op deze pagina lees je tevens meer over de achtergrond achter ons gras gevoerd vlees.

Klanten aan het woord

Wat zeggen anderen?