Diepgevroren aangeleverd en prima te bewaren

De producten zijn te lekker om lang in de vriezer te houden, maar lang bewaren kan wel. Op alle producten staat een ten minste houdbaar tot datum.

Ons natuurvlees is een jaar houdbaar in de vriezer

De houdbaarheid van diepgevroren vlees en de kip is 12 maanden.

De droge worst kan in de vriezer, maar dat hoeft niet. Droge worst is bij kamertemperatuur 6 maanden houdbaar zolang de vacuümverpakking dicht is.

Ossewit en reuzel is heel lang houdbaar omdat dit vet betreft. Koel bewaren is niet nodig. Invriezen kan, maar hoeft niet. We hanteren 12 maanden houdbaarheid op het etiket.

Na ontdooien houdt men voor kip en vlees meestal een dag of 3 houdbaarheid in de koelkast aan. Omdat dit vlees zonder antibiotica, salmonella en ESBL is, treedt bederf minder snel op. Als de koelkast koud genoeg staat is het ook langer houdbaar, tot zo’n 5 dagen. Als je hierover meer wilt weten lees dan dit bericht: Hoe lang kun je kip bewaren?

De vleeswaren zijn 4 dagen houdbaar in de koelkast. In de vriezer gelijk aan het andere vlees; 12 maanden.

De leverworst is in gesloten verpakking 2 maanden houdbaar. Eenmaal aangebroken is deze een week houdbaar, in de koelkast.

producten schotse hooglanders vlees, kaas en kip drumsticks

Daar hebben we wél kaas van gegeten

Voor de houdbaarheid van de rauwmelkse kazen geldt hetzelfde als bij andere kazen. Onaangebroken is de kaas lang houdbaar. Mits koel en donker bewaart. De kaas bij voorkeur bewaren tussen 12 en 16 graden Celcius. In de koelkast bewaren gaat weliswaar de schimmelvorming op het snijvlak tegen, maar het koud bewaren van de kaas komt de smaak niet ten goede. (Tip: kaasje niet halveren bij gebruik, maar aansnijden vanaf één zijde).
Eenmaal aangebroken is de kaas nog ongeveer 4 weken houdbaar.

En in het geval er toch een schimmelplek op de kaas verschijnt: gewoon wegsnijden, inclusief een flink stuk rondom deze plek. De aangebroken kaas kan het beste bewaard worden onder een kaasstolp of in vetvrij (kaas) papier.

Na ontdooien opnieuw invriezen? Dat kan!

Bij hogere temperaturen groeien bacteriën dus als het vlees te warm geworden is dan is dat geen goed idee. Bij bewaring in de koelkast is het wél veilig om opnieuw in te vriezen. Natuurlijk moet het dan niet te lang in de koelkast hebben gelegen.

Opnieuw invriezen kan ook probleemloos na bereiding. Dus een pakje gehakt te veel ontdooit? Even bakken tot het gaar is en de vriezer weer in.

 

Hoeveel past er in mijn vriezer?

Die vraag horen we regelmatig. Deze foto geeft alvast een indruk. Dit is een 3kg pakket grasgevoerd natuurvlees en 4 kg kip in een tafelmodel vriezer.
De afmetingen van een 3 kilo pakket zijn 35 cm x 35 cm x 5 cm. Dit geldt voor alle 3 kg pakketten rundvlees en varkensvlees.

hoeveel vlees past in de vriezer

Of eerst de ins en outs van het bereiden van ons vlees lezen?