Gourmet schotel
Kant en klare gourmet schotels vind je bij ons niet in het assortiment, maar je kunt ze in een handomdraai maken met onze producten. Bijvoorbeeld op onderstaande manier. Zo heb je toch een heerlijke gourmetschotel, maar gezond en duurzaam afkomstig van dieren die een heel goed leven hebben gehad.
Samenstelling voor 6 personen (240 gram pp)
- 6 miniburgers van grasgevoerd gehakt
- 6 slavinkjes van 40 gram
- 250 gram beefreepjes (bijvoorbeeld van kogelbiefstuk, rib eye, longhaas of bavette)
- 250 gram kipfiletreepjes
- 250 gram gehakt voor gehaktspiesjes
- 200 gram rundersaucijs / hamlapjes, filetlapjes of biefstuk in kleine stukjes gesneden
Klaarmaken van de gourmetschotel
Ingrediënten:
- 250 gram kipfiletreepjes
- 250 gram kogelbiefstuk
- 750 gram gehakt
- 100 gram ontbijtspek
- 200 gram rundersaucijs / hamlapjes of filetlapjes:
- kruiden, zout, peper
- paneermeel
- 3 eieren
Bereiding:
Miniburgers (40 gram p.st.)
– meng gehakt, kruiden en eventueel paneermeel en een ei.
– vorm er kleine burgers van
Of nog makkelijker; snijd de kant en klare beefburgers of flexiburgers in kleine stukjes.
Slavinkjes (40 gram p.st.)
– meng gehakt, kruiden naar smaak, een ei en eventueel paneermeel.
– maak er rolletjes van en omwikkel ze met het ontbijtspek.
Biefreepjes
– snijd biefstuk naar keuze in kleine reepjes.
– kruid ze naar smaak bijvoorbeeld met zout, peper, tijm en rozemarijn. Vooraf marineren kan ook. Bijvoorbeeld met
sojasaus, knoflook, gember, citroensap. Dit zijn 5 lekkere recepten om marinade zelf te maken.
Kipfiletreepjes (40 gram p.p.)
– kruiden met zout, peper en bv de kruiden in dit recept.
– eventueel even vooraf bakken in een koekenpan zodat tijdens het gourmetten opwarmen voldoende is.
Gehaktspiesjes (40 gram p.p.)
– meng het gehakt met 1 ei, paneermeel, halve tl paprikapoeder, 1/4 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, halve ui en teentje knoflook. Kneed dit mengsel tot 6 ovale bolletjes en doe ze op een spiesje.
Rundersaucijs
– deze is al panklaar, alleen nog even in kleine stukjes snijden.
Als alternatief kun je hamlapjes, filetlapjes en varkenshaas marineren met mosterd of met honing en ketjap.