mediterraan stoofpotje
|

Mediterraan stoofpotje

Ingrediënten:

  • 50 g boter
  • 250 g spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 g runderlappen, in blokjes
  • 2 tomaten, (evt. gepeld) en in stukjes
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
  • 1 takje verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 200 ml bouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml crème fraîche

Bereiding:

  • snijd het vlees in blokjes en snipper de ui
  • maak de tomaten klaar
  • verhit de boter in een braadpan en bak het spek zachtjes uit
  • fruit de ui zachtjes mee en schep het vlees met wat zout en peper erdoor
  • na ±15 minuten bakken, voeg je de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe
  • Laat het vlees op zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) ca. 1½ tot 2 uur zachtjes sudderen
  • vlak voor het opdienen, roer je -van het vuur af-  de crème fraîche erdoor

Totale bereidingstijd is ± 2,5 uur. Dit gerecht is ook ideaal om een dag van te voren te maken. Opwarmen en crème fraîche erdoor roeren doe je voor het opdienen. We aten dit stoofpotje met stokbrood, maar met pasta, rijst of aardappeltjes kan ook heel prima. Nadat je het een keer hebt gemaakt kan je er de volgende keer eenvoudig een eigen draai aan geven. Vanwege spek in dit gerecht is het advies voorzichtig te zijn met zout toevoegen. Eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten