Kippenbouillon-Kipkarkas

Recept kippenbouillon

Met botten van onze antibioticavrije kip maak je een gezonde bouillon. Hiervoor kan je bijvoorbeeld kipkarkassen kopen in onze webwinkel. Met overgebleven kippenbotjes van bijvoorbeeld de kipkarbonade, drumsticks of de hele kip kan dit ook. Maar wist je wel dat je met kippenvleugels verreweg het gezondste resultaat krijgt? Het voordeel van kipvleugels is namelijk dat er super veel gewrichten in zitten. Hierdoor krijg je een bouillon zo dik als gelatine, supergezond!

Onderstaand recept vraagt verschillende ingrediënten. Houd je van supermakkelijk en heb je de kipvleugels in de oven bereid? Na het eten doe je de overgebleven botjes in een pan met een halve liter water. Zet dit voor een paar uur op laag vuur, tegen de kook aan. En zie daar, gelatine bouillon met heel veel collageen.

Ingrediënten

  • kippenvleugels   (of een van de andere die hierboven werd benoemd)
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 10 selderij stengels
  • 1 knolselderij
  • Keltisch zeezout
  • peper
  • 4 kruidnagels

Bereiding

Doe de kippenvleugels in de slowcooker samen met 2 liter water. Snijd de prei, winterpeen, ui, knoflook, selderij en knolselderij in stukken en doe deze ook in de slowcooker.
Voeg als laatste vers gemalen peper, flink wat zout en de kruidnagels toe. Laat ongeveer acht tot tien uur garen en klaar is je bouillon!
Wanneer de bouillon klaar is kun je de botjes en groenten eruit zeven. Eventueel vlees kun je weer terug doen. Je kunt de zelfgemaakte bouillon heel gemakkelijk bewaren in luchtdichte glazen potten in de vriezer of koelkast. De bouillon kun je gebruiken als basis smaakmaker voor een soep of stoofgerecht.
Geen slowcooker? In de pan lukt het ook.

Vergelijkbare berichten