Recept kippenbouillon
Ingrediënten
- Kipkarkas, of overgebleven kippenbotjes, van de kipkarbonade, drumsticks of de hele kip.
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 10 selderij stengels
- 1 knolselderij
- Keltisch zeezout
- peper
- 4 kruidnagels
Bereiding
Doe het karkas in de slowcooker samen met 2 liter water. Snijd de prei, winterpeen, ui, knoflook, selderij en knolselderij in stukken en doe deze in de slowcooker.
Voeg als laatste vers gemalen peper, flink wat zout en de kruidnagels toe. Laat voor ongeveer acht tot tien uur garen en klaar is je bouillon!
Wanneer de bouillon klaar is kun je de botjes en groenten eruit zeven. Eventueel vlees kun je weer terug doen. Je kunt de zelfgemaakte bouillon heel gemakkelijk bewaren in luchtdichte glazen potten in de vriezer of koelkast. De bouillon kun je gebruiken als basis smaakmaker voor een soep of stoofgerecht.
Geen slowcooker? In de pan lukt het ook.
Onze kipkarkassen zijn natuurlijk van de antibioticavrije kip. Ze zijn goed bevleesd, voor een gevulde bouillon. 800 gram kost €5,50.