Grasgevoerde gehaktballen met jus in de pan
|

Hollandse gehaktballen met jus 

Hollandse gehaktballen met jus

Dit recept staat, net als vele andere recepten in de receptenboeken van ‘Koolhydraatarm eten, zo doe je dat! van Matty Barnhoorn. We zijn er trots op dat deze voedingsexpert klant bij ons is.

Voor 10 hollandse gehaktballen met jus gebruik je:

  • 500 gram rundergehakt of half om half gehakt
  • gehaktkruiden zonder paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ei
  • roomboter
  • olijfolie
  • runderbouillon (zelf gemaakt of blokje)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • evt zout en peper.

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten. Voeg eventueel zwarte peper en zout toe. Vorm 10 grote of 16 kleine gehaktballen.
  2. Verhit de roomboter en olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de gehaktballen in de hete koekenpan, terwijl je ze voorzichtig omrolt met behulp van 2 lepels. Bak ze aan alle kanten mooi bruin en gaar.
  3. Haal de gare gehaktballen uit de koekenpan. Voeg 1 flink glas runderbouillon toe (in geval van bouillon blokje, dan het blokje en 1 glas water), sojasaus en tomatenpuree toe aan het braadvet. Roer de vleesresten los, laat iets indikken. Smakelijk!

Vergelijkbare berichten