Entrecote grasgevoerd natuurvlees op bord

Entrecote met paddenstoelen, rucola en balsamicosaus

Entrecote heeft een witte vetrand, wat een heerlijke smaak geeft. Vooral niet wegsnijden dus! Je vindt entrecote hier in onze webshop.

Ingrediënten:

  • 250 gram entrecotes
  • circa 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram rucola
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 20 gram roomboter

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de entrecotes aan beide kanten met (keltisch zee) zout en peper en bestrijk ze met een kwastje olijfolie. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verdeel de rucola over 4 borden.
  2. Verwarm een grillpan en gelijktijdig de olijfolie in een koekenpan. Gril de entrecotes aan beide kanten 2 minuten en roerbak ondertussen op hoge stand de paddenstoelen met de knoflook in de olie.
  3. Leg de entrecotes op een bakplaat en de paddenstoelen erbij. Houd dit warm in de oven. Blus ondertussen de grillpan af met de wijn en azijn en laat in enkele minuten op hoge stand inkoken tot de helft. Voeg de boter toe en schud de pan tot de boter is opgelost en de saus licht gebonden is. Breng op smaak met (keltisch zee) zout en peper.
  4. Snijd de entrecotes in plakken en verdeel over de borden. Schep de paddenstoelen erbij en giet er een lepeltje saus overheen. Smakelijk.

Recept is een bewerking van het recept op boodschappen.nl

Vergelijkbare berichten