Kippendijen met knoflook

Dijfilet, kipfilet, kipkarbonades, wat is nou het verschil? Kipfilet is natuurlijk de kippenborst. Dijfilet lijkt daarop, maar is ‘op de huid’ en komt van de kippendij. Smaakvoller volgens de liefhebber.
Kipkarbonade is dijvlees en dan inclusief bot. Dus meer smaak en ook geschikt om nog bouillon van te trekken

Ingrediënten:

  • Dijfilet
  • 25 gram kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • mespunt chilivlokken
  • 1 eetlepel citroensap
  • keltisch zeezout
  • peper
  • 1 bol knoflook
  • 3 sjalotjes
  • 2 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

  1. Smelt de kokosolie en laat even afkoelen.
  2. Maak de sjalotjes schoon en snij doormidden. Pel de knoflook en hak in grove stukken.
  3. Meng in een kommetje de kokosolie, honing, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, chilivlokken en een snuf zout en peper.
  4. Leg de kippendijen met het vel naar boven in een ovenschaal.
  5. Verdeel het kruidenmengsel over de kippendijen en masseer de dijen ermee in.
  6. Leg knoflook en sjalotjes om de kippendijen heen.
  7. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en strooi over de kippendijen. Besprenkel met citroensap.
  8. Dek de schaal af met aluminiumfolie en ze in de koelkast voor minimaal 1 uur. Zo kunnen de smaken er goed intrekken.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  10. Bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten gaar. (Recept en foto van Mitchel van Duuren)

Vergelijkbare berichten