Stoofpotje met bokbier

Ingrediënten:

  • Stoofvlees
  • 1 eetlepel mosterd
  • keltisch zeezout
  • peper
  • 2 theelepels kaneel
  • ossewit of roomboter
  • bokbier
  • sjalotjes
  • winterwortel
  • 1 eetlepel verse tijm

Bereiding:
1. Zorg dat het bokbier op kamertemperatuur is,
2. Kruid het stoofvlees met keltisch zeezout, peper, kaneel en de mosterd.
3. Verwarm de pan met ossewit of boter en braad het vlees rondom aan en bruin.
4. Giet voorzichtig het bokbier langs de kant van de pan, zorg dat het vlees onder staat.
5. Doe de sjalotjes, winterwortel en tijm erbij en laat even doorkoken, dan op een kleine pit laten sudderen tot het mals is (circa 3 uur).

Stoven kan ook heel goed in de slowcooker. Ten minste 6 uren op stand ‘low’ of 4 uren op ‘high’.

 

Vergelijkbare berichten