We zijn vereerd dat we geïnterviewd werden voor een youtube serie van De Nieuwe Wereld. Marlies Dekkers is al jaren klant én fan van het grasgevoerde natuurvlees. Ze vroeg ons voor dit interview. We spraken uitgebreid over onze manier van boeren en het hoe en waarom van grasgevoerd natuurvlees. Het interview zie je hier.

Vergelijkbare berichten

Kuddewerk Schotse Hooglanders
Nieuwsgierig naar hoe dat gaat, het werken met de kudde? Hier zie je tekst, uitleg en foto’s van het kuddewerk.

Eikels
De eikels zijn rijp en de koeien eten er graag van in deze tijd van het jaar. Zijn ze giftig of voedzaam? Geen zorgen, het antwoord weten de slimme koeien zelf wel.

Nationale week zonder vlees?
Ha, de nationale week zonder vlees, dat wordt een rustig weekje toch? Gelukkig niet. Gelukkig voor ons en gelukkig voor het milieu.
Huh, voor het milieu? Vlees eten is toch naast vliegen en afval lozen toch het ergste wat je onze planeet kunt aandoen? Nou, dat ligt heel wat genuanceerder.

Onze koeien grazen op woeste grond
Onze Schotse Hooglanders en Hereford runderen grazen op echte woeste grond, natuurgebieden in Noord Nederland.

Super Vet…
Vetten zijn ontzettend waardevol voor ons lichaam. Ze werken als brandstof, zorgen voor communicatie, bescherming, leveren vitaminen en ze zijn belangrijk voor het goed functioneren van onze hersenen. Er zijn verschillende soorten vetten: verzadigde vetzuren en onverzadigde vetzuren.

Grazing to heal the earth, begrazing zorgt voor koolstoffixatie
Soms lees of kijk je iets waardoor je helemaal geïnspireerd raakt. Vandaag keek ik naar de ‘TED-talk’ van Wendy Pratt over koolstof fixatie door begrazing en ik werd er helemaal enthousiast van. Deze vrouw vertelt precies waarom we doen wat we doen. En ze legt het goed uit. Daarom delen we de inzichten graag hier.