bieflap_recept
|

Bieflap met spruitjes en zoete aardappelen

Op de gezonde toer.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 500 gram spruiten
  • 400 gram bieflappen
  • roomboter of ossewit
  • 2 el walnoten
  • 1 el mosterd
  • peper en keltisch zeezout

Bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze gaar (10 tot 20 min). Maak de spruiten schoon en kook ze in een andere pan in 10 min. beetgaar. Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en keltisch zeezout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en dek af en laat even rusten. Hak de walnoten grof.
  2. Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.

Vergelijkbare berichten