Bottenbouillon of in het Engels ‘bone broth’, is het summum op gebied van gezonde voeding. Er zitten grote hoeveelheden voedingsstoffen in, waaronder gelatine en collageen, belangrijke eiwitten. Maar, eerlijk is eerlijk, het maken van bottenbouillon is even een klus. Niet moeilijk, maar het kost wel tijd. Als je zelf aan de slag wilt kun je daarvoor onze runderbotten bestellen. Als je voor gemak gaat hebben we nu ook kant en klare bottenbouillon voor je gemaakt.
Gemaakt van dezelfde runderbotten van onze grasgevoerde runderen, zachtjes getrokken met alleen water en geen toevoegingen. Deze bottenbouillon is dan ook neutraal van smaak.
Door de neutrale smaak is de bouillon geen vervanging van een bouillonblokje. Een bouillonblokje zit vaak stampvol ongezonde toevoegingen. Met deze kant en klare bottenbouillon heb je geen smaakmaker in handen, maar wel een voedingsbom. De bouillon kun je op smaak maken met zout, peper en andere kruiden, naar gelang de toepassing ervan. Als basis voor je soep, om zo als bouillon te drinken of door sausen en gerechten.
De bouillon zit flink vol gezonde gelatine. In ontdooide, maar koude toestand is het dan ook geleiachtig van structuur (drilpudding). Bij het opwarmen wordt de bouillon weer vloeibaar.
De bouillon is bevroren en zit een kartonnen beker.