geconcentreerde bottenbouillon
| |

Kant en klare bottenbouillon

Bottenbouillon

In 2019 schreven we over het boek „Het geheim van Bottenbouillon“. Steeds meer mensen hebben ontdekt dat bottenbouilon (in het Engels ‘bone broth’) een enorme boost geeft aan je gezondheid en welbevinden. Je kon bij ons al runderbotten van onze grasgevoerde runderen kopen om zelf bouillon van te trekken, later kwam daar de kant en klare heldere bouillon bij. Tenslotte is het aantrekkelijk om het kant en klaar bij ons te kopen zodat je er niet zelf mee aan de slag hoeft. Bottenbouillon maken is niet moeilijk maar wel tijdrovend.

Achter de schermen zijn we continue bezig geweest om onze bottenbouilon te verbeteren. Verschillende slagers hebben hieraan meegewerkt en inmiddels hebben we dé bereidingswijze gevonden. De bouillon is hierdoor sterk verbeterd en een stuk dikker dan zijn voorganger. Dat is goed nieuws!

Dat de bouillon dikker is, betekent namelijk dat er meer gelatine in zit. En gelatine (belangrijk eiwit) is ontzettend gezond, hieronder zal ik een aantal punten noemen. Deze dikke bottenbouillon is een geweldige basis voor je soep, saus of gerecht. Maar je kan het ook zo drinken als bouillon, velen hebben hier al een dagelijkse of wekelijkse routine van gemaakt. De toepassingen van bottenbouillon zijn eindeloos.

Gezondheidsvoordelen van gelatine

  1. goed voor je darmen. Gelatine is goed bij het voorkomen van schade aan de darmen en het verbeteren van de darmwand. Dit voorkomt een te grote doorlaatbaarheid van de darmwand, oftewel Lekkende darm Syndroom. Je darmwand is de eerste verdedigingslinie in je lichaam, aangezien het deeltjes van je eten, bacteriën en schimmels binnen in het verteringsstelsel houdt waar ze horen. Daarbuiten, in de bloedsomloop kunnen ze ontstekingen veroorzaken.
  2. helpt bij opgeblazen gevoel. Omdat gelatine zich bindt aan water en vocht, helpt het wanneer je vocht vasthoudt en een opgeblazen gevoel hebt. Tegelijkertijd helpt het je ook aan een makkelijkere stoelgang.
  3. pijn in gewrichten. Onderzoek laat zien dat mensen met osteoarthritis, gewrichtspijn of botgerelateerde problemen allemaal profiteren van extra gelatine. In klinische onderzoeken ervaren mensen die ongeveer 2 gram per dag innamen, minder ontstekingen, minder pijn in gewrichten of spieren en een beter herstel.

Bottenbouillon bevat ook dat andere belangrijke eiwit, collageen en zit verder vol met aminozuren en mineralen zoals bijvoorbeeld Calcium, Fosfor, IJzer, Kalium, Koper, Magnesium, Mangaan, Natrium en Zink.

De bottenbouillon is neutraal van smaak, het wordt gemaakt van runderbotten met alleen water en geen toevoegingen. Door de neutrale smaak is de bouillon geen vervanging van een bouillonblokje. Een bouillonblokje zit doorgaans stampvol ongezonde toevoegingen. Met deze kant en klare bottenbouillon heb je geen smaakmaker in handen, maar wel een voedingsbom. De bottenbouillon zelf kun je natuurlijk gewoon zo drinken, of op smaak maken met zout, peper en andere kruiden, naar gelang de toepassing. Je kunt de bouillon ook heel goed gebruiken als basis voor andere zelfgemaakte soepen met verse groente of als basis voor een saus. Een paar eetlepels bouillon door de warme maaltijd, geeft ook extra voedingswaarde.

Het wordt verkocht in kartonnen bekers van 0,35l De bouillon is bevroren en in ontdooide maar koude toestand is het geleiachtig van structuur. Bij het opwarmen wordt de bouillon weer vloeibaar. Eenmaal ontdooid is de bottenbouillon nog een dag of 6 houdbaar in de koelkast. Bottenbouillon kopen

 

Ook het boek „Het geheim van Bottenbouillon“ kan je bij ons kopen. “Dit inventieve kookboek met ruim 100 geneeskrachtige recepten zit tjokvol onderzoek, instructies, tips en biedt een praktische, speelse en verrukkelijke aanpak om je spijsvertering, energie en stemmingen te verbeteren.”

 

 

Vergelijkbare berichten