Gehaktballetjes in tomatensaus & Pompoensoep
Gehaktballetjes in tomatensaus
Benodigdheden voor 4 personen:
· 400 gram gehakt van grasgevoerd natuurvlees
· 3 theelepels Mexicaanse kruiden
· 1 ei
· 2 eetlepels kokosmeel
· tomatensaus
· Geklaarde boter (ghee) om in te bakken
Recept voor Mexicaanse kruiden:
· 1 theelepel chili poeder
· 1 theelepel knoflookpoeder
· 1 theelepel uien poeder
· 1 ½ theelepel gemalen komijn
· ½ theelepel oregano
· 2 theelepels paprika poeder
· ½ theelepel Keltisch zeezout
· ½ theelepel zwarte peper
· Snufje kaneel
· Snufje nootmuskaat
Meng alle kruiden. Wat overblijft kan opnieuw gebruikt worden, handig voor in het keukenkastje.
Bereiding gehaktballetjes in tomatensaus:
1. Meng het gehakt, ei, Mexicaanse kruiden en kokosmeel door elkaar en maak gehaktballen.
2. Te droog? Voeg een extra ei of beetje wat toe. Te nat? Neem dat wat extra kokosmeel, dit absorbeert vocht.
3. Smelt de boter.
4. Braad de balletjes op laag vuur langzaam bruin.
5. Voeg de tomatensaus bij de balletjes.
8. Laat het geheel 15 a 20 min sudderen op laag vuur tot de balletjes gaar zijn.
Pompoensoep met gember
Benodigdheden voor 4 personen:
· 5 zachte stengels bleekselderij
· 3 eetlepels kokosolie
· 2 uien, fijngesnipperd
· 1 oranje pompoen 600 gram
· 3 teentjes knoflook
· 1 rode peper
· 1 eetlepel vers geraspte gember
Bereiding:
1. Snijd de bleekselderij ( de blaadjes bewaren voor garnering), de ui en knoflook in stukjes. Was de pompoen, verwijder de pitten, en snijd de pompoen in blokjes( de schil kun je gewoon eten).
2. Verhit in de soeppan de kokosolie en fruit hierin de uien en knoflook. Voeg daarna de pompoen, bleekselderij, peper en gember toe en bak even mee.
3. Schenk nu zoveel water in de pan tot alles net onder water staat. Voeg naar smaak peper en zout toe.
4. Kook de soep in ca.25 min gaar op een laag vuur.
5. Pureer de soep met de staafmixer tot deze mooi glad is. Als de soep te dik is kan er nog wat water bij.
6. Garneer met de blaadjes bleekselderij.