courgettecarpaccio met runderrookvlees

Voorgerecht (perfect voor feestdagen)

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 25 gram pijnboompitten of pompoenpitten
  • 1 courgette
  • 1 theelepel keltisch zeezout
  • 1/2 zak rucolasla 75 gram
  • 150 tot 200 gram runderrookvlees (1,5 tot 2 pakjes)

Bereiding

  1. Klop de azijn met de olie en Italiaanse kruiden tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Schep door de champignons. Bak de champignons 5 min. op hoog vuur bruin. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Schaaf de courgette met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden. Bestrooi met het keltisch zeezout. Leg in het midden een bergje rucola met het runderrookvlees en schep er de champignonplakjes uit de dressing op. Besprenkel de overgebleven dressing over de courgette. Bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met ciabatta.

Vergelijkbare berichten