kipsate antibioticavrij
|

Overheerlijke kipsaté

Kipsaté, lekker op de bbq maar ze kunnen ook prima in de pan. Natuurlijk met de heerlijke antibioticavrije kip.

Ingrediënten:

  • 600 gram kipfilet, in blokjes gesneden (of bestel de kipreepjes)kipsaté antibioticavrij barbeque
  • 90 ml extra vierge olijfolie
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 10 g verse koriander
  • 10 g verse peterselie
  • Keltisch zeezout

Bereiding:

Meng de olijfolie, limoensap, limoenrasp, knoflook, gember, koriander, peterselie en wat zout tot een marinade. (even door de blender, food processor of staafmixer is handig voor een gladde mix).
Schenk de marinade over de kipfiletreepjes in een kom en schep om. Laat minimaal 1 uur in de koelkast staan.
Rijg de blokjes op satéprikkers. Bak ze in 3-4 minuten per kant gaar op de bbq of in de pan.
Bron: Paleo magazine juli 2016

Vergelijkbare berichten