|

Bavette uit de pan

Ingrediënten:

  • bavette van ±800 gram
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel + 1 glas witte wijn
  • peper en zout
  • 4 tenen knoflook
  • 4 eetlepels boter
  • 3 takjes platte peterselie grof gehakt

Voorbereiding

Dep de bavette droog. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel witte wijn en 1 uitgeperst teentje knoflook en besmeer hiermee het hele stuk vlees. Bestrooi het vlees lichtjes met zwarte peper uit de molen. Vouw of rol het vlees op en doe deze in een zipp-lock bag waar je zo veel mogelijk lucht uitlaat. Leg minimaal een nacht in de koelkast om te marineren.

Bereiding:

    1. Haal het vlees uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen
    2. Snijd de knoflook met een mes in kleine stukjes
    3. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en eventueel nog iets peper.
    4. Vouw het vlees dubbel of rol het op. Bind het eventueel samen met 3 stukken slagerstouw.
    5. Verwarm een pan met dikke bodem en laat hierin 2 eetlepels boter smelten. Bak het vlees kort aan op een hoog vuur tot het mooi bruin van kleur is. Ongeveer 3 tot 4 minuten aan beide zijden.
    6. Zet het vuur laag en leg de bavette op een bord en dek het af met aluminiumfolie.
    7. Smelt de resterende boter in de pan en bak de knoflook zachtjes aan. Blus dit af met een glas witte wijn en laat dit 3 tot 5 minuten zachtjes koken.
    8. Roer de aanbaksels goed los want deze geven veel smaak. Voeg er als laatste de gehakte peterselie aan toe. Leg de bavette terug in de pan, wentel deze kort door de hete saus zodat het hele stuk vlees een dun laagje saus heeft.
    9. Snij de bavette op een snijplank met een zeer scherp mes in mooie dunne plakken.
    10. Serveer de resterende saus er apart bij.

Eet smakelijk!

Vergelijkbare berichten