Gevulde dijfilet
Gevulde dijfilet met puree van pompoen en bataat
Ingrediënten:
2 dijfilet van antibiotica vrije kip, in de lengte door het midden gesneden
4 plakken parma ham
4 gedroogde pruimen, doormidden gesneden
4 plakken aubergine
bataat (zoete aardappel) geschild en in blokjes gesneden
pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 flinke handen vol rauwe andijvie
Flinke scheut kokosmelk
Peper en (Keltisch zee)zout naar smaak
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Plaats 2 helften van de dijfilet op 1 plak parma ham.
- Plaats op iedere helft 2 pruimen, 2 plakken aubergine en de ander helft van de dijfilet.
- Dek het geheel af met de 2e plak parma ham.
- Vouw alles goed dicht en plaats in een ovenschaal in het midden van de oven voor 25 a 30 minuten.
- Kook de pompoen en bataat samen zacht in een pan. Pureer met een scheutje kokosmelk en breng op smaak met peper en zout
- Plaats op ieder bord een flink handje andijvie en hier boven op de puree. Je kan ook de andijvie door de puree mengen.