Gevulde dijfilet met puree van pompoen en bataat

Ingrediënten:

2 dijfilet van antibiotica vrije kip, in de lengte door het midden gesneden
4 plakken parma ham
4 gedroogde pruimen, doormidden gesneden
4 plakken aubergine
bataat (zoete aardappel) geschild en in blokjes gesneden
pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 flinke handen vol rauwe andijvie
Flinke scheut kokosmelk
Peper en (Keltisch zee)zout naar smaak

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Plaats 2 helften van de dijfilet op 1 plak parma ham.
  3. Plaats op iedere helft 2 pruimen, 2 plakken aubergine en de ander helft van de dijfilet.
  4. Dek het geheel af met de 2e plak parma ham.
  5. Vouw alles goed dicht en plaats in een ovenschaal in het midden van de oven voor 25 a 30 minuten.
  6. Kook de pompoen en bataat samen zacht in een pan. Pureer met een scheutje kokosmelk en breng op smaak met peper en zout
  7. Plaats op ieder bord een flink handje andijvie en hier boven op de puree. Je kan ook de andijvie door de puree mengen.

Vergelijkbare berichten