drie varkens van sAndershof in veld met hoog gras en kruiden
|

Op bezoek bij sAndershof

Tijdens een bezoek aan de buitenvarkens van sAndershof hebben we mooie foto’s gemaakt van hun leefsituatie. Bij dit zeldzaam mooie bedrijf hebben de varkens een prachtig leven. In groepen, buiten in het veld met schuilhutten en echte modderpoelen. De foto’s en filmpjes laten dit goed zien.

De pasgeboren biggen zogen bij hun moeder, ze mogen kiezen tussen binnen of buiten. Beide lekker in het stro. Als de biggen wat ouder zijn gaan ze met hun moeder naar het veld onder een grote overkapping. Hier staan ook al de schuiliglo’s. Op de video en de foto zie je Roos, de vrouw van Sander Kerkhoffs, bij een van de zeugen. De dieren hebben naast de ruimte onder de overkapping een weide tot hun beschikking.

De nog oudere varkens gaan in groepen de weide op. Elke weide heeft een schuiliglo. Er wordt gerouleerd zodat ze regelmatig een groene weide tot hun beschikking hebben. Elk weitje heeft een modderpoel. In de droge tijd vulde Sander deze dagelijks met water

       

Er zijn maar weinig bedrijven die de varkens houden zoals ze bij sAndershof doen. Dat is precies de reden waarom we graag met Roos en Sander wilden samenwerken. Het varkensvlees van deze blije buitenvarkens vind je bij ons in de webshop.

‘Ze stinken’….. Dochter Eline vindt de jongste Kerkhoffs telg een stuk leuker dan de varkens.

Doordat het zo droog is, is het lastig om de stroomvoorziening op peil te houden. Met als resultaat dat er regelmatig varkens ontsnappen. Niet echt ontsnappen, want ze blijven natuurlijk bij hun soortgenoten op het bedrijf. Door deze vrij rondlopende varkens is het een gezellige bedoening op het bedrijf.

Vergelijkbare berichten