Gehakt_Lever

Gehakt met verborgen lever

Als je moeite hebt met de intense smaak van lever, maar toch wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen ervan dan kun je het mengen met gehakt. Dan krijg je toch je portie binnen.

Ingrediënten:

  • 250 gram lever
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 eieren
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ¼ theelepel zeezout
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Pureer in de keukenmachine de lever samen met knoflook.
  2. Meng met de hand in een grote kom de gepureerde lever door het rundergehakt en voeg de specerijen, peper, zout en eieren toe. Meng alles goed door elkaar en schep het mengsel in een grote ovenschaal.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de gehaktschotel in ca. 25 minuten gaar (afhankelijk van de dikte van het gehaktmengsel).
  4. Haal de schaal uit de oven en roer het gehakt rul met een vork.
  5. Het gehakt is nu klaar om in porties verwerkt of ingevroren te worden en hoeft voor gebruik alleen nog maar even opgewarmd te worden.
Recept van Oerspronkelijk

Vergelijkbare berichten