Runderrollade grasgevoerd natuurvlees
|

Italiaanse runderrollade in rode wijn

Recept: Italiaanse runderrollade in rode wijn

Ingrediënten:

  • runderrollade
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • takje verse rozemarijn
  • 1 bosje basilicum
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels ossewit of roomboter
  • 375 ml goede rode wijn
  • 125 ml bouillon
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze

  1. Snij wortel, bleekselderij, tomaat, ui en knoflook in kleine blokje. Ris de rozemarijn van het takje. Bewaar en paar blaadjes van de basilicum voor de garnering, en snijd de overige blaadjes en stengels klein.
  2. Pak een grote (gietijzeren) braadpan. Verwarm ossewit of de roomboter. Leg de rollade in de hete pan. Bak het vlees net zo lang aan tot de rollade makkelijk loslaat, dan heeft het namelijk de juiste korst. Bakken en draaien totdat het vlees rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, we hebben het zo weer nodig.
  3. Doe de tomaat, bleekselderij, wortel, rozemarijn, basilicum, ui, kaneel, laurier, kruidnagel en knoflook in de pan. Goed roeren en de groenten even kort aanbakken. Schuif de groenten een beetje aan de kant en leg het vlees weer in de pan. Voeg daarna de bouillon en de wijn toe, zo dat het vlees onder staat.
  4. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan. Laat het vlees zo’n drie uur sudderen. De saus moet steeds een beetje pruttelen, anders wordt de runderrollade niet zacht. Dus kijk af en toe in je pan of het nog goed gaat. Als de rollade droogvalt, draai hem dan zo nu en dan een stukje door.
  5. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord en dek het losjes af. Het moet nog even 10 minuten rusten voordat je aansnijdt. Maak de groenten en saus met een staafmixer of blender tot een glad geheel. Laat de saus vervolgens op hoog vuur inkoken tot hij karnemelk-dik is. Breng hem op smaak met zout, peper en de honing. Draai het vuur uit.
  6. Knip het touw van de runderrollade en snijd hem in plakken van ongeveer 1 centimeter, twee voor iedere eter.
  7. Leg op elk bord twee plakken vlees en giet er royaal saus over.

Recept is een bewerking van het recept op Goddelijke-recepten.nl

Vergelijkbare berichten