algemene foto koe bij recept lasagne van courgette

Ingrediënten van deze paleo proof-lasagne:

500 gram grasgevoerd rundergehakt (ook verkrijgbaar in ons snelklaar pakket of gemengd pakket)
courgette
2 teentjes knoflook
1 ui
1 blik biologische tomaten in blokjes
verse basilicumblaadjes
Keltisch zeezout
peper
1 of 2 theelepels Italiaanse kruiden
eventueel geitenkaas

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bak het gehakt rul, voeg de knoflook en ui toe en bak deze mee totdat de ui glazig is. Voeg de tomaten en de Italiaanse kruiden toe en laat zachtjes 10 minuten pruttelen en indikken. De verse basilicumblaadjes op het allerlaatst toevoegen en 1 minuut laten pruttelen. Tijdens het pruttelen van de saus de courgette wassen. Met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette schaven. De zaadlijst van de courgette niet gebruiken, daar wordt de lasagne klef van.

De ovenschaal vullen:
Doe een heel dun laagje saus als eerste laag in de schaal.
Bedek het laagje saus met een laagje courgettebladen en hier vervolgens weer een laagje saus op.
Ga zo door tot je geen courgette meer hebt of tot de ovenschaal vol is, eindig met een laagje saus. Per laag gebruik je 2 a 3 eetlepels saus, dat lijkt weinig, maar je zult merken dat het ruim voldoende is.
Zet de ovenschaal in de oven en laat je lasagne in 30 minuten gaar worden. En klaar is je overheerlijke glutenvrije lasagne.

Optioneel:
Doe tussen de lagen een klein laagje geitenkaas en eindig met een flinke laag bovenop.

Recept: Praktijk Zeon.

Vergelijkbare berichten