Algemene foto koe bij recept t-bone steak
|

T-bone steak

T-bone steak met gegrilde groenten van de barbecue

Ingrediënten:

  • t-bone steaks (ook lekker met rib-eye)
  • 2 voorgekookte maiskolven
  • een halve courgette in plakjes
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 2 bosjes lente-ui
  • peper en Keltisch zeezout
  • olijfolie

Je diepgevroren T-bone steak(s) laat je ontdooien in de koelkast. Haal het vlees ruim op tijd uit de koelkast en uit de plastic verpakking zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dep het voor bereiding droog.

Steek de barbecue aan en bereid deze voor op een gedeelte direct grillen en een koeler, gedeelte om indirect te grillen. Snij de courgette in plakjes en besprenkel ze met wat zout, peper en olijfolie. De rest van de groenten heeft weinig extra’s nodig. Maak de lente-uitjes schoon door het buitenste blad eraf te halen en de worteltjes te verwijderen. Als je dat nog nooit op de barbecue hebt gelegd, adviseer ik je bij deze om dit absoluut te proberen.

Wanneer de barbecue goed heet is, mogen de groenten erop. Plaats ze tactisch tussen de hete en koele zone en keer ze regelmatig om. Speel ook met de warme en koude zone, dus geef de courgetteplakjes mooie grillstrepen, maar laat ze daarna rustig doorgaren op een koelere plek. Wanneer de groenten bijna klaar zijn, mag je ze allemaal verplaatsen naar het koelere gedeelte van de barbecue. Nu zijn de steaks aan de beurt. Peper en zout aan beide kanten en daarna direct op het heetste gedeelte van mijn hout gestookte barbecue. Na een paar minuutjes keer ik ze om en ik draai ze ook een kwartslag, waardoor er een mooi ruitjespatroon ontstaat. Verder geen ingewikkelde toestanden of technieken. Ik druk op het vlees om te voelen of ze de juiste garing hebben. Ben je minder zeker van je gevoel, gebruik dan een kernthermometer. Drieënvijftig graden is uitstekend.

Haal de T-bones nu van de barbecue, dek ze losjes af met aluminiumfolie, pak ze niet helemaal in. Na 10 minuutjes rusten, kan het feest beginnen.

Bron: allesvoordesmaak.nl

Vergelijkbare berichten