picanha grasgevoerd natuurvlees
|

Picanha

Ingrediënten:
– 400 gram Picanha
– Keltisch zeezout
– eventueel kruiden, rub of marinade

Bakken in de pan en garen in de oven
Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voordat je de picanha gaat bakken in de pan. Haal het daarom een uur voor de bereiding uit de koelkast.
Verwarm de oven op 90 ℃. Kerf met een mes een ruitpatroon in het vet. Bestrooi het staartstuk vervolgens met peper en zout.
Verhit een braadpan 2-3 minuten op hoog vuur. Zet het vuur daarna iets lager.
Bak het vlees eerst 2 minuten op de vetkant. Draai om en bak de andere zijde 4 minuten.
Leg het vlees hierna in een ovenschaal met de vetkap naar boven. Zet het in de oven tot het een kerntemperatuur van 50 – 52 ℃ heeft bereikt.
Laat vlees buiten de oven 5 minuten rusten, losjes afgedekt. Hierdoor verdelen de vleessappen die veel smaakstoffen bevatten zich door het vlees.
Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes tegen de draad in.

Grillen op de barbeque
Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen voordat je de picanha gaat grillen op de barbecue. Haal het een uur voor de bereiding uit de koelkast.
Kerf met een mes een ruitpatroon in het vet. Bestrooi het vlees daarna met zout en eventueel kruiden naar wens.
Grill de picanha rondom dicht door het beide zijden een paar minuten hitte te geven.
Leg het vlees op een minder hete zone en laat het langzaam garen tot het een kerntemperatuur van 50 – 52 ℃ heeft bereikt.
Haal het vlees van de barbecue en laat het 5 minuten rusten, losjes afgedekt. Hierdoor verdelen de vleessappen, die veel smaakstoffen bevatten, zich door het vlees.
Snijd het vlees vervolgens in dunne plakjes tegen de draad in.

Vergelijkbare berichten