Beefburger op een ‘broodje’ van portobello

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • flinke portobello
  • beefburger (je vindt de beefburger ook in ons snelklaarpakket en gemengd pakket)
  • 1 el kokosolie
  • flinke ui
  • flinke tomaat
  • wat cherrietomaatjes voor de garnering
  • twee handjes sla (bijv. rucola)
  • wat stengels bieslook (en/of andere kruiden naar smaak)
  • 1 el mayonaise
  • snelle guacamole als bijgerecht (zie recept hieronder)
  • versgemalen peper en wat Keltisch zeezout naar smaak


Bereiding:

  • Maak eerst de snelle guacamole (zie recept hieronder) en zet het even apart
  • Wrijf de portobello schoon met een doek of champignonborsteltje (niet afwassen met water! De portobello zuigt zich dan vol met water) en verwijder het steeltje
  • Pel de uit en snijd in grove ringen
  • Was de tomaat en snijd in plakken
  • Was de cherrietomaatjes en halveer
  • Was de sla goed af en sla het droog
  • Knip en was de bieslook (of andere kruiden)
  • Zet een koekenpan op het vuur en voeg een el kokosolie toe
  • Bak de beefburger en de portobello tegelijkertijd maar zorg dat het niet te snel gaat! Laat langzaam garen en keer regelmatig om. Af en toe met de spatel de portobello wat aandrukken.
  • Zodra de beefburger en portobello op de helft zijn, voeg je de uienringen aan de pan toe
  • Schep de portobello en de beefburger uit de pan en laat eventjes rusten en uitlekken op een keukenpapier of servetje
  • Leg eerst de portobello op je bord en begin met stapelen. Eerst een handje sla, dan de uienringen, de plakjes tomaat en als laatste de beefburger
  • Schep een eetlepel mayo op de burger en garneer met wat stengels bieslook.

Bereiding snelle guacamole:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 tl citroensap
  • 1 grote of 2 kleine tomaatjes in blokjes
  • 1 gesneden bosuitje
  • versgemalen peper en wat Keltisch zeezout naar smaak

Vergelijkbare berichten