bottenbouillon grasgevoerd natuurvlees schotsehooglanders.nl
| |

Wat kun je doen… Met onze kant en klare, grasgevoerde runder bottenbouillon?

Regelmatig vertellen we vol enthousiasme over onze bijzondere bottenbouillon, die stijf staat van de collageen. Vaak krijgen we dan de vraag: hoe moet je dat dan klaarmaken? Wat kun je ermee doen? Hoeveel dan? Boer Jelwin adviseert het liefst een pot bottenbouillon per persoon per week. Daarom geven we vandaag een aantal tips met onze kant en klare bottenbouillon:

 1. Drinkbouillon (2 kommen)
  Doe de inhoud van de pot bottenbouillon in een pan en verwarm het op zacht vuur. Breng de bouillon op smaak met wat Keltisch zeezout en wat gehakte bieslook of peterselie.
 2. Soep (2-4 kommen)
  Verwarm de bottenbouillon, voeg een extra pot water toe. Voeg soepgroenten toe en gaar deze in de bouillon. Breng op smaak met peper en zout en lavas (maggiplant).
  De bottenbouillon is ook erg lekker als basis voor een misosoep.
 3. Gebonden soep (4 kommen)
  Verwarm de bottenbouillon. Schil een knolselderij en snijdt deze in stukken. Voeg deze toe in de bottenbouillon. Voeg eventueel iets water toe, zodat de knolselderij net onder het vocht staat. Voeg voor de smaak Keltisch zeezout toe en 2 stengels bleekselderij. Wanneer de knolselderij zacht is gegaard, mix met een staafmixer tot een glad geheel. Wanneer de soep te dik blijft, kun je nog wat water toevoegen.
 4. Stamppot
  Wanneer we stamppot maken, voegen we voor het stampen een paar eetlepels bottenbouillon toe. Lekker en makkelijke extra voedingsbron.
 5. Jus of saus
  De bottenbouillon is gemakkelijk te mengen door de jus of saus (ook de pastasaus of bij rijstgerechten). Door alles waarbij je extra vocht nodig hebt.
 6. Bulletproof koffie met bottenbouillon
  Koffie en bouillon blijken een rijke combinatie te zijn. De opstart koffie kun je op die manier veranderen in een superfood door de effecten van cafeïne te balanceren met collageen.
  Nodig: 1 kop hete en verse koffie, 1-2 eetlepels bottenbouillon, 1-2 eetlepels Ghee (of ongezoute boter) en 1 theelepel kokosolie.  Even roeren / goed mixen en good morning to you!
 7. Koude consumptie van bottenbouillon
  Als superfood kun je de bouillon ook gewoon koud (vanuit de koelkast) nuttigen. Boer Jelwin drinkt dagelijks een half theeglas bouillon koud op.
 8. Tal van mogelijkheden
  Ben je geïnspireerd geraakt? Of heb je leuke aanvullingen? Dan horen we het graag!

Vergelijkbare berichten