longhaas_sate_recept
|

Saté van longhaas

Dat longhaas lekker was wisten we al, maar als saté stukjes in de marinade en vervolgens opbakken slaat alles. Mmm.
 
Ingrediënten:
– 250 gram longhaas in stukjes gesneden
– 30 ml citroensap
– 2 el olie
– teentje knoflook in stukjes
– zout
– peper
– laos
– citroengras
– sojasaus
– 2 tl koriander gemalen
Bereiding:
Doe alles door elkaar. Liefst minimaal een uur laten trekken. Als je dat in de koelkast doet, zorg er dan voor het bakken voor dat het weer op kamertemperatuur is. Daarna een paar minuten bakken, even laten rusten en genieten maar.
Als je wilt kun je de longhaas stukjes ook op een spiesje prikken. Leg houten spiesjes even in het water om verbranding te voorkomen.
In plaats van longhaas kun je ook kogelbiefstuk, rib eye, entrecote, bavette of ossehaas gebruiken voor dit recept.

Vergelijkbare berichten