• Wekelijks bezorging op di, wo en do.
  • Diepgevroren verzonden via PostNL in heel Nederland en België
  • Afhalen mogelijk begin van de maand op vrijdag en zaterdag.

Longhaas – 1 kg

42,00

Longhaas van 100% Grasgevoerde Runderen

Ontdek de unieke smaak van longhaas, een relatief onbekend maar bijzonder stuk rundvlees afkomstig van de spier achter de longen. Longhaas staat bekend om zijn rijke smaak en stevige bite, en heeft vele benamingen zoals beenhouwersbiefstuk, kraaibiefstuk, karweivlees en schorsvel. Historisch gezien was dit kleinere stuk vlees vaak een extraatje voor de slager als vergoeding voor zijn werk. Er zit slechts circa 1 kilo longhaas aan een rund, wat het een zeldzame delicatesse maakt. Let op, longhaas wordt soms verward met jodenhaas (ook wel diamanthaas), maar dit is juist een malse biefstuk uit de schouders van het rund.
Topkok Herman den Blijker is er gek op en schreef dit recept voor longhaas.
Als je saté van longhaas wilt maken kun je dit recept volgen.

Nog meer menusugessties:
√  Longhaas met Rode Wijnsaus: Perfect met gegratineerde aardappelen en gestoomde groenten
√  Longhaas met Knoflookboter: Serveer met knapperige broodjes en een groene salade
√  Oosterse Longhaas: Serveer met noedels en wokgroenten voor een Aziatische twist

Je krijgt 4 verpakkingen van 250gr
Proef de rijke, natuurlijke smaak van ons 100% grasgevoerd rundvlees en maak van elke maaltijd een culinaire belevenis!

Op voorraad

Tot 10% korting bij grotere bestellingen

Een grote bestelling is voor ons efficiënter én beter voor het milieu dan meerdere kleine bestellingen. Daarom geven we 5% korting bij een bestelling boven de €250,- en 10% korting bij bestellingen boven de €350,-. De webshop berekent de korting automatisch.

  • Wekelijks bezorging op di, wo en do.
  • Diepgevroren verzonden via PostNL.
  • Afhalen mogelijk begin van de maand op vrijdag en zaterdag.
  • Verzending in heel Nederland en België

Product omschrijving

100% grasgevoerd vlees

Onze gras gevoerde koeien grazen het hele jaar door in natuurgebieden. Ze groeien buiten op en eten 100% gras, kuilgras in de winter. Ze krijgen geen krachtvoer (vol toevoegingen) en geen maïs. Dat maakt het vlees zo ontzettend gezond en de manier van boeren veel diervriendelijker en duurzaam.

Onze rassen zijn nog een beetje ’oer’, ze hebben geen behandeling met medicijnen en antibiotica nodig en werpen hun kalveren zonder dat er hulp aan te pas komt. Heel anders dan in de gangbare veehouderij, waar bij een aantal vleesrassen de koe zo uit haar krachten is gegroeid dat een kalf standaard met een keizersnede ter wereld moet komen. Met onze manier van boeren staan we dichter bij de natuur.

schotse hooglanders bij natuurlijk water