Gebakken biefstuk van grasgevoerd natuurvlees
|

De perfecte biefstuk bakken

Biefstuk, entrecote of ribeye bakken, hoe doe je dat nou? Daarvoor zijn meerdere manieren. Onderstaande stappen geven bij ons een goed resultaat:

  • Haal de biefstuk op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
  • Droog vlees schroeit eerder dicht, daarom vooraf deppen met keukenpapier.
  • Laat een lege pan goed heet worden. Als je vlees op hoog vuur dicht schroeit dan blijven de sappen bewaard.
  • Vet de biefstukjes in met olijfolie en de gewenste kruiden. Gebruik bijvoorbeeld peper, zout, tijm en rozemarijn.
  • En nu komt het geheim: neem een tang, leg de biefstukjes in de pan en blijf bij je pan. Tel twaalf seconden en draai dan de biefstuk om. Tel weer twaalf seconden en draai de biefstuk weer om. Door dit snelle draaien worden de biefstukjes mooi knapperig maar verbranden niet. Handig hè?
  • Ga hiermee door tot je de gewenste biefstuk hebt: voor rare draai je ongeveer 8 keer, voor medium zo’n 15 keer.
  • Prik zo weinig mogelijk in biefstuk.
  • Haal de biefstukjes vervolgens uit de pan en laat ze onder folie 10 minuten rusten.

Smakelijk!

Vergelijkbare berichten