Zijn jullie dan ook slager? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. En het antwoord is nee! Slager is een vak apart, een ambacht. Wij hebben onze kwaliteiten als boer en verkopers van natuurvlees. Voor het slachten en verpakken schakelen we een vakman in die daar goed in is.

Onze vaste slager is Herman ter Weele, in Oene. Deze vakman is zowel slachter als slager. Dat betekent dat hij de koeien slacht, en ook uitbeent, portioneert en verpakt. Herman is een van de weinige zelfslachtende slagers die ons land nog rijk is.

De slager verkoopt ons vlees niet, de verkoop doen we volledig zelf, zonder tussenpersonen of supermarkten.

We werken bewust met een relatief kleine slager en slachter in plaats van met een groot slachthuis. We willen namelijk dat de dieren goed behandeld worden en dat het vlees met zorg verwerkt wordt. Van grotere bedrijven is helaas bekend dat er zo snel mogelijk gewerkt moet worden. De druk is dan zo hoog dat er snel wat mis kan gaan. Slager Herman ter Weele is een belangrijke schakel in ons bedrijf. Als boer zorgen we jaren lang zo goed mogelijk voor de koeien; diezelfde zorg voor zowel de koe als het vlees zien we terug bij onze slager.

karkas rijpen

De geslachte koeien komen in de rijpcel te hangen. Daar blijven ze 10 tot 20 dagen rijpen. Deze techniek zorgt voor extra mals en smaakvol vlees. Veel bedrijven laten het rijpen achterwege, omdat het kilo’s kost. Een supermarktklant betaald voor de hoeveelheid, niet voor de smaak . Wij vinden dat dit product de tijd verdiend om op smaak te komen. Het rijpen ‘in de been’, dus niet eerst uitbenen, geeft het beste resultaat.

Na het rijpen kan het uitbenen beginnen. Van deze dunne lendes worden de entrecotes gesneden.

Al het vlees wordt vacuüm verpakt.