Boer Jelwin met Mitchel van Paleo op de heide
|

Ook Mitchel is fan van onze Hooglanders

Paleo aanhangers hebben grasgevoerd vlees volledig omarmd. Mitchel van Duuren van Paleo.nl bracht ons een bezoek in september 2015.

Paleo lifestyle; eten zonder graan

Ken je Paleo? Deze lifestyle is erg in opkomst.
Het Paleo dieet gaat terug naar de goede oude tijd. Niet de tijd van onze voorouders van één of twee generaties geleden, maar veel verder. Als een ingrediënt niet op het menu van een holbewoner stond, dan hoor het ook niet in onze voeding thuis. Daarom wordt het ook wel een oerdieet genoemd. Dat betekent dat alles waar op gejaagd kan worden en alles wat in de natuur gevonden werd, toegestaan is. Granen en bewerkte voeding horen daar dus niet bij.

Weg met het buikvet, welkom energie en mentale gezondheid

Mitchel van Duuren is een groot van fan Paleo en als ‘voorvechter’ heeft hij inmiddels heel wat anderen enthousiast gemaakt. Hij zegt: ‘Paleo heeft mij gezondheidsvoordelen gebracht waar ik mijn hele (jonge) leven al naar op zoek was. Weg met het buikvet en welkom energie en mentale gezondheid! Ik eet wanneer ik wil, wat ik wil (als het maar Paleo is) en hoeveel ik wil.’

Doe mij maar een echte ‘Paleo’ koe

De Paleo aanhangers hebben grasgevoerd vlees ook ontdekt en volledig omarmd. Logisch eigenlijk. Binnen Paleo eet je geen graan. Dan zou het toch gek zijn rundvlees te eten wat gegroeid is van granen? Vlees van 100% grasgevoerde koeien is gezonder vlees. Het bevat meer gezonde Omega 3 vetzuren, CLA’s en vitaminen.

Mitchel zegt hierover: “Koeien moeten gras eten, heel logisch eigenlijk. Als je Paleo eet dan merk je dat je je beter voelt zonder granen. Dan zou het toch gek zijn rundvlees te eten wat gegroeid is van granen? Doe mij maar een echte ‘Paleo’ koe.”

Mitchel op bezoek bij de hooglanders

Mitchel bracht in september 2015 een bezoek aan ons. We namen hem mee naar de mooie Jiltdyksheide, waar de Schotse Hooglanders meteen nieuwsgierig aan komen lopen. Mitchel vraagt ons het hemd van het lijf.

Dan komt alles samen. Passie voor gezond eten en passie voor productie van 100% grasgevoerd natuurvlees.

SCHOTSE HOOGLANDERS-48

Meer informatie over Mitchel en Paleo vind je op de Paleo website

Vergelijkbare berichten