varkensvlees bij schotsehooglanders.nl
|

Varkensvlees!

Schotse Hooglanders en varkensvlees? Het moet niet gekker worden 😉

Wist je dat Jelwin oorspronkelijk varkensboer was? Om het hoofd boven water te houden in de varkenssector ‘moest’ het steeds grootschaliger. Varkens binnen, preventief antibiotica gebruiken, castreren, couperen, insemineren… Totdat in 2010 de wens voor een natuurlijke manier van dieren houden de overhand kreeg en de liefde voor de Schotse Hooglanders uitgroeide tot een volwaardig bedrijf. Jelwin stopte met de varkens en richtte zich met Ymkje volledig op de Hooglanders, begrazing van natuurgebieden en 100% grasgevoerd vlees. Het kon dus toch anders!

Nu 5 jaar later is het tijd om voorzichtig weer te kijken naar de varkens. Zouden onze klanten naast rundvlees en kip ook goed en eerlijk varkensvlees bij ons willen bestellen? Maar dan alleen als we een boer vinden die varkens buiten houdt.
Die boer hebben we gevonden!

In zijn ‘sAndershof‘ laat boer Sander Kerkhoffs de varkens het hele jaar buiten lopen. Een varken wil graag wroeten en grazen en dat kunnen ze bij sAndershof. De Bonte Bentheimer landvarkens krijgen de tijd om te groeien. De biggen worden in de stal geboren, en gaan na 2 weken met hun moeder naar buiten. Ze kunnen schuilen in de geïsoleerde schuilhut met stro.

sander kerkhoffs


“Ik denk dat een landbouw mogelijk is die recht doet aan de natuurlijke behoeften van dieren, heerlijke producten oplevert, en geen vervelende gevolgen heeft voor de generatie van nu of na ons.”

-Sander Kerkhoffs-

Eerlijk varkensvlees kopen?

Natuurlijk focussen we op het aanbieden van eerlijk varkensvlees. Varkens moeten kunnen wroeten, grazen, en buiten kunnen lopen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is dit voor ons van groot belang. Bekijk hier ons aanbod varkensvlees!

welkom

Eerst meer weten over deze bijzondere varkens? Lees hier het verhaal achter ons varkensvlees.

Vergelijkbare berichten