Prikkers met natuurvlees en groente op de barbecue
| | |

BBQ tips en recept salade

Tips voor een (h)eerlijke BBQ

Vlees en kip

  • Marineer stukjes kip in een mengsel van olijfolie, knoflookpoeder, rozemarijn, peper en Keltisch zeezout en laat dit een half uurtje trekken. Rijg de stukjes kip daarna op satéprikkers en leg ze op de barbecue.
  • Kruid speklapjes met paprikapoeder, kerriepoeder en wat peper en zout en grill ze direct.
  • Onze rundersaucijsjes, beefburgers, tartaar, en varkenssaucijs en speklap kunnen zo de barbecue op.
  • Hetzelfde geldt voor drumsticks en de kipkarbonades. Voorgaren hoeft niet, maar is wel handig voor ongeduldige BBQ‘ers. Dat kan door de kip even 10 minuten te koken.

Salade
Maak zelf een frisse salade voor bij het vlees. Wat heb je nodig?

  • 4 tomaten
  • 1 rijpe avocado
  • half uitje
  • rozemarijn, peper en zout
  • olie en azijn naar smaak

Snij de tomaatjes, avocado en ui klein en doe alles in een kom. Doe de kruiden, olie en azijn erbij en je bent klaar! Snel te maken en heerlijk fris van smaak.

Groenten op de grill
Naast het vlees kun je ook groenten grillen op de barbecue. Wat dacht je van plakjes courgette, reepjes paprika, uienringen of halve champignons? Maar ook aubergine, broccoli of bosui kun je heel goed grillen. Kruid naar eigen smaak en creativiteit.

Met dank aan Mesa Verde blog voor tips en de inspiratie.

Op zoek naar vlees voor op de bbq?

In de webshop vind je genoeg producten die geschikt zijn voor op de barbeque. Denk aan beefburgers, rundersaucijs, varkenssaucijs, speklap, kogelbiefstuk, ossenhaas, drumsticks, kipfilet, dijfilet en kipkarbonade. NIEUW! is ons BBQ-pakket

Vergelijkbare berichten