In november en december 2014 hebben we proeverijen georganiseerd in Opende.
De daar geserveerde hapjes kun je zelf natuurlijk ook maken. Hieronder vind je het recept voor de kip in kerriesaus van Marijke Dijk-Elema van Puur Jezelf voor Jezelf.
Kip in kerriesaus
Benodigdheden voor 4 personen
– kipfilet in reepjes (antibioticavrije kip natuurlijk)
– geklaarde boter om in te bakken
– 1 ui
– 2 wortels
– 1 rode paprika
– 70 gram tomatenpuree
– scheutje sesamolie
– handvol rozijnen
– 1 eetlepel kerrie poeder
– 250 ml kokosmelk
– halve verse ananas
Bereiding:
1. Bak de kip in de geklaarde boter.
2. Snij ondertussen de ui, wortel en paprika.
3. Bak deze mee met de kip.
4. Voeg de tomatenpuree en een scheutje sesamolie toe en bak dit even mee.
5. Voeg nu de rozijnen en kerriepoeder toe en even door roeren.
6. Nu mag de kokosmelk erbij.
7. Laat het geheel op laag vuur 15/20 min pruttelen, wel af en toe doorroeren.
8. Schil de ananas en snijd deze in blokjes. Een halve is genoeg voor de saus. Deze mag bij de saus, als de saus klaar is.