Oerkoeien
Onze rassen zijn nog een beetje ’oer’, ze hebben geen behandeling met medicijnen en antibiotica nodig en werpen hun kalveren zonder dat er een mens aan te pas komt. Heel anders dan in de gangbare veehouderij, waar bij een aantal vleesrassen de koe zo uit haar krachten gegroeid is dat een kalf standaard met een keizersnede ter wereld moet komen. Onze manier van boeren staat veel dichter bij de natuur.
De biologische veehouderij is een stap in de goede richting, maar gaat ons nog niet ver genoeg. Want zelfs biologisch rundvee wordt in de meeste gevallen toch in stallen afgemest, de laatste weken. De periode dat het kalf bij de koe mag lopen, ook hier overstijgen we de normen die gelden voor biologisch.

Duurzaam, zonder soja
Vrijwel al het vlees en zuivel uit de supermarkt (ook met het predikaat biologisch) komt van runderen die krachtvoer krijgen. Maar wat hebben wij nou eigenlijk tegen dat krachtvoer?
Allereerst vinden we dat je smaakvoller vlees krijgt als het vee de tijd krijgt om op te groeien, met een gevarieerd aanbod van grassen en kruiden. Krachtvoer is dan helemaal niet nodig. Daarnaast bestaat krachtvoer uit graan en soja. Dit wordt van ver geïmporteerd en de teelt van soja en graan draagt bij aan de ontbossing van regenwoud. Hele bossen gaan plat om veevoer voor de westerse wereld te produceren, terwijl dit ten koste gaat van de plaatselijke bevolking daar. Dan smaakt je vlees toch ineens minder goed.

Gezond voor koe en consument
Een ander voordeel van grasgevoerd vlees: het is gezonder voor de consument. Grasgevoerd vlees heeft een hoger gehalte aan Omega-3 vetzuren, een hoger CLA gehalte en een hoger vitamine A en E. Daardoor is het goed voor hart- en bloedvaten en heeft het waarschijnlijk een positief aandeel in de bescherming tegen kanker.
Ons vlees past perfect in een gezond dieet en sluit naadloos aan bij levensstijlen waarbij gezond en natuurlijk eten voorop staat, zoals Paleo en Weston Price. Zelfs Mitchel van Duuren van Paleo.nl is een trouwe klant en ook Juglen Zwaan beveelt ons aan.
Ook foodbloggers noemen ons in hun artikelen, als ze ons eenmaal ontdekt hebben. Ervaringen m.b.t. gezondheid en ons vlees kan je o.a. hier lezen. Ook jouw ervaringsverhaal is welkom!

Smaakvoller en betaalbaar
Last but not least, veel mensen vinden grasgevoerd vlees veel smaakvoller. We krijgen van onze klanten te horen dat de smaak doet denken aan vroegere tijden. Elk stuk vlees is puur, zonder geïnjecteerd water of andere moderne foefjes. Ons rundvlees heeft bovendien die gemarmerde structuur waar chef-koks als Herman den Blijker zo dol op zijn.
Wij vinden dat gezond vlees geen eliteproduct zou moeten zijn. Daarom is ons vlees niet spotgoedkoop maar wel betaalbaar, met een kiloprijs vanaf 14 euro voor rundvlees en 8 euro voor kip. We hebben ook geen hoge marges nodig: het vlees gaat immers rechtstreeks van de boer naar je keukentafel, zonder allerlei tussenhandel. Zo snijdt het mes aan alle kanten.