We doen het niet alleen maar met onze partners

Ook varken, kaas en kip, door samenwerking met andere boeren

We hebben in de afgelopen jaren een aantal unieke boeren ontmoet met wie we heel graag samenwerken. Op deze manier kunnen we een breder assortiment aanbieden en meer klanten van eerlijk vlees voorzien. We kennen onze partners goed en weten zeker dat ze werken volgens dezelfde principes als wij. We stellen onze partners graag aan je voor.

Als natuurbeheer en vlees verkoop samen komen

Bij ons lopen de koeien in natuurgebieden. Deze gebieden zijn vaak niet van de boer zelf, maar van natuurorganisaties of particulieren. De natuur heeft baat bij grazende koeien omdat zij jonge boompjes opeten en zo het gebied open houden zonder dat er met dure manuren en groot materiaal gerooid moet worden. De eigenaar van het gebied blij, en wij zijn blij met een mooi gebied voor onze dieren.

We stellen onze partners graag aan je voor.

Familie Bakx

Co en Marion Bakx wonen en werken in Frieschepalen (Friesland). Co is kippenboer maar geen gewone. We kennen hem als uiterst precies. Dat moet ook, want alleen dan kunnen zijn kippen antibioticavrij opgroeien. Het secuur werken zie je terug in alle stappen. Het voer voor de kippen is perfect van samenstelling en wordt voortdurend getest. Tot en met de slacht worden de kippen en het vlees ontzettend zorgvuldig behandeld. Co wil bijvoorbeeld alleen laten slachten in de ochtend wanneer de slagerij van Heijs in Leek nog brandschoon is. Co Bakx staat er dan met de neus bovenop, want ‘het is mijn product en ik ben verantwoordelijk’. En dat werkt, blijkt uit de testen op ESBL en salmonella. Meer over deze bijzondere boer lees je hier.

Sander Kerkhofs van sAndershof

Sander wilde van jongs af aan boer worden, maar dan op een andere manier. “Er moet landbouw mogelijk zijn die recht doet aan de natuurlijke behoeften van dieren, wat heerlijke producten oplevert en geen vervelende gevolgen heeft. Ook niet voor generaties na ons.” En dat is hem gelukt. In Etten (Gelderland) wroeten en grazen de bonte bentheimers van Sander de hele dag buiten. Bij slecht weer kunnen ze schuilen in een schuilhut met stro. Deze manier van varkens houden kost meer, maar levert een eerlijk en smaakvol product op. Meer over dit bedrijf lees je hier.

Familie Vergeer

Het rijtje bijzondere boeren is nog langer. Wij werken natuurlijk grasgevoerd maar Arnold Vergeer doet dat ook. Als melkveehouder is dat helemaal uniek. De koeien geven hierdoor minder melk maar zijn daarentegen super gezond. Ook gebruiken ze geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Arnold en Petra Vergeer hebben in Doldersum (Drenthe) 7 koeien en verwerken zelf de melk tot heerlijke rauwmelkse kazen. Dat deze koeien A2 melk geven is getest en gecertificeerd door een laboratorium. Met recht een bijzonder bedrijf. Lees meer

De Slager

Een heel belangrijke schakel is onze slager. We werken samen met relatief kleine slagers, in plaats van een groot slachthuis. Als boer zorgen we jarenlang zo goed mogelijk voor de koeien en diezelfde zorg willen we terugzien wanneer het dier naar de slager gaat.

Als je hier meer over wil lezen, ga dan naar deze pagina

Natuurvlees

Een aantal jaren geleden werd onze eigen kudde te klein om iedereen van grasgevoerd natuurvlees te voorzien. We zijn op zoek gegaan naar boeren die net als wij 100% grasgevoerd werken en die geen antibiotica gebruiken. Boeren die oerrassen als de Schotse hooglander, Hereford runderen of Galloways hebben, houden deze eigenlijk altijd buiten in de natuur.

Natuurbeheer en vleesverkoop komen samen.
De koeien lopen in natuurgebieden. Deze gebieden zijn vaak niet van de boer zelf, maar van natuurorganisaties of particulieren. De natuur heeft baat bij grazende koeien omdat zij jonge boompjes opeten en zo het gebied open houden zonder dat er met dure manuren en groot materiaal gerooid moet worden. De eigenaar van het gebied blij en wij zijn blij met een mooi gebied voor onze dieren.

We hebben een aantal boeren en hun kuddes goed leren kennen en kunnen vol vertrouwen zeggen dat zij werken zoals wij dat doen. Inmiddels kopen we slachtrijpe koeien aan vanuit kuddes in De Onlanden, het Baloërveld of uit het Noord Hollands Duinreservaat. Waar de kuddes grazen lees je hier.

Zie waar de kuddes lopen

Of ben je nieuwsgierig naar hoe het bestellen en bezorgen in zijn werk gaat?