We doen het niet alleen maar met onze partners

Ook varken, kaas en kip, door samenwerking met andere boeren

We hebben in de afgelopen jaren een aantal unieke boeren ontmoet met wie we heel graag samenwerken. Op deze manier kunnen we je een breder assortiment aanbieden. Niet alleen natuurvlees, maar ook kip, kaas en varkensvlees. Van onze dieren, maar óók van dieren van andere zorgvuldig geselecteerde boeren. We kennen deze partners goed en weten zeker dat ze werken volgens dezelfde principes als wij.

 

Slager Herman is een belangrijke schakel

Heel belangrijk is onze slager. We hebben een relatief kleine slager, in plaats van een groot slachthuis. Als boer zorgen we jaren lang zo goed mogelijk voor de koeien; diezelfde zorg voor zowel de koe als het vlees zien we terug bij slager Herman.

Herman zorgt ervoor dat de dieren geslacht, uitgebeend en verwerkt worden. Alles onder één dak, dus geen gesleep met vlees. We zijn er zelf vaak bij en weten zeker dat het helemaal goed komt.

 

Als natuurbeheer en vlees verkoop samen komen

Bij ons lopen de koeien in natuurgebieden. Deze gebieden zijn vaak niet van de boer zelf, maar van natuurorganisaties of particulieren. De natuur heeft baat bij grazende koeien omdat zij jonge boompjes opeten en zo het gebied open houden zonder dat er met dure manuren en groot materiaal gerooid moet worden. De eigenaar van het gebied blij, en wij zijn blij met een mooi gebied voor onze dieren.

We stellen onze partners graag aan je voor.

Familie Bakx

Co en Marion Bakx wonen en werken in Frieschepalen (Friesland). Co is de kippenboer, maar geen gewone. We kennen hem als uiterst precies. Dat moet ook, want alleen dan kunnen zijn kippen antibioticavrij opgroeien. Het precieze werken zie je overal in terug. Het voer voor de kippen is perfect van samenstelling en wordt voortdurend getest. Tot en met de slacht worden de kipproducten ontzettend zorgvuldig behandeld. Co wil bijvoorbeeld alleen maar laten slachten in de ochtend, als de slagerij van Heijs in Leek, nog brandschoon is. Co Bakx staat er dan met de neus bovenop, want ‘het is mijn product, en ik ben verantwoordelijk’. En dat werkt, blijkt uit de testen op ESBL en salmonella. Een bijzondere boer, met een bijzonder product.

Sander Kerkhofs van sAndershof

Sander wilde van jongs af aan boer worden, maar dan op een andere manier. “Er moet landbouw mogelijk zijn die recht doet aan de natuurlijke behoeften van dieren, heerlijke producten oplevert, en geen vervelende gevolgen heeft voor de generatie van nu of na ons.”

En dat is hem gelukt. In Etten (Gelderland) wroeten en grazen de bonte bentheimers van Sander de hele dag. Bij slecht weer kunnen ze schuilen in een schuilhut met stro. Deze manier van varkens houden kost meer, maar levert een eerlijk en smaakvol product op.

Familie Vergeer

Het rijtje bijzondere boeren wordt nog langer. Wij werken natuurlijk grasgevoerd, maar Arnold Vergeer doet dat ook. En als melkveehouder is dat helemaal uniek. De koeien geven minder melk, maar ze zijn daarentegen super gezond. Arnold en Petra Vergeer hebben in Doldersum 7 koeien en verwerken de melk zelf tot heerlijke rauwmelkse kazen. Net als wij gebruiken ze geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

Dat de 7 koeien A2 melk geven is getest en gecertificeerd in een laboratorium. Met recht een bijzonder bedrijf.

Natuurboeren in Noord Nederland

Een aantal jaar geleden werd onze eigen kudde te klein om iedereen van grasgevoerd natuurvlees te voorzien. We zijn op zoek gegaan naar boeren die net als wij 100% grasgevoerd werken en geen antibiotica gebruiken. Boeren die oerrassen als de Schotse Hooglander hebben houden deze eigenlijk altijd buiten in de natuur. Het ras leent zich niet voor binnen op stal. Daarmee was het eerste criteria snel gehaald. We hebben een aantal boeren en hun kuddes goed leren kennen en kunnen vol vertrouwen zeggen dat zij werken zoals wij dat doen. Inmiddels kopen we slachtrijpe koeien aan vanuit kuddes in het Drents Friese Wold, het Harderbos en zelfs uit de duinen van Ameland. Waar de kuddes grazen zie je hier.

Slager Herman ter Weele

Slagerij ter Weele is in Oene en wijde omtrek bekend als een van de weinige nog zelfslachtende ambachtelijke slagers in Nederland. Waar anderen dit werk liever uitbesteden, heeft Herman zich hierin gespecialiseerd. Hierdoor is het slachten, uitbenen en verpakken van ons vlees allemaal onder 1 dak.

Herman weet hoe belangrijk traceerbaarheid is en hij weet alles over het laten rijpen van het vlees. Een vakman waar we niet zonder kunnen.

Op de foto met zijn vader, die net als zijn vrouw en moeder ook meewerkt in de slagerij. Slagerij ter Weele is dus een echt familiebedrijf, net als wij.

Meer over ‘de slachter en de slager’ lees je ook in dit nieuwsbericht.

Of ben je eerst nieuwsgierig naar hoe het bestellen en bezorgen werkt?