De slager, een heel belangrijke schakel
Als boer zorgen we jarenlang zo goed mogelijk voor de koeien en diezelfde zorg willen we terugzien wanneer het dier naar de slager gaat. We werken hiervoor samen met kleinschalige slagers die dit heel goed doen. Ze werken zeer zorgvuldig en gaan respectvol met de dieren om.
Er zijn twee redenen waarom we met meerdere slachterijen zijn gaan samenwerken. Omdat in het najaar de meeste dieren worden aangewezen voor de slacht ontstaat er een piek. Een kleinschalige slager heeft beperkte capaciteit, nu kunnen we kiezen waar de slachtrijpe dieren naartoe gaan. De tweede reden heeft te maken met afstand, het is van belang dat het een korte rit is naar de slager. Op basis hiervan kan de juiste slachterij gekozen worden. Uiteraard hebben we veel tijd gestoken in de uniformiteit van onze producten. De manier van portioneren en kruiden en ook het glutenvrije werken gebeurt zoals jullie van ons gewend zijn.
De koeien brengen we zelf met auto en trailer. Ook de boeren waarmee we samenwerken doen dit zo. Eigenlijk komt er bijna nooit meer een vrachtauto aan te pas.
Onze varkens worden altijd door Sander Kerkhoffs zelf naar de slager gebracht. De kippen gaan per vrachtauto en deze rit duurt nog geen half uur.