De slager, een heel belangrijke schakel

Als boer zorgen we jarenlang zo goed mogelijk voor de koeien en diezelfde zorg willen we terugzien wanneer het dier naar de slager gaat. We werken hiervoor samen met twee slagerijen die dit heel goed doen. Ze werken zeer zorgvuldig en hebben alles onder één dak waardoor er dus geen gesleep met vlees plaatsvindt.

Er moet natuurlijk altijd een afstand afgelegd worden van de boer naar de slager, het is van belang dat dit een korte rit is en dat dit met zorg gebeurd. Gelukkig is dat bij onze dieren het geval. Onze varkens worden altijd door Sander Kerkhoffs zelf naar de slager gebracht. De kippen gaan per vrachtauto en deze rit duurt nog geen half uur. Onze koeien brengen we soms zelf. Als het er meer dan 3 zijn laten we het doen door een vrachtauto omdat dit niet past in één aanhanger. Voordeel van 2 slagers is dat we kunnen kiezen voor de dichtstbijzijnde locatie.

herman_ter_weele

Slagerij ter Weele

Vanaf het begin hebben wij altijd samengewerkt met Slagerij ter Weele. In Oene en wijde omtrek staat Herman ter Weele bekend als een van de weinige nog zelfslachtende ambachtelijke slagers in Nederland. Waar anderen dit werk liever uitbesteden, heeft Herman zich hierin gespecialiseerd. Hierdoor is het slachten, uitbenen en verpakken van ons vlees allemaal onder één dak. Ook weet hij alles over het laten rijpen van het vlees. Een vakman! 

Slagerij ter Weele is een echt familiebedrijf en ook zijn zoon heeft interesse voor het vak. Meer over Slagerij ter Weele lees je hier: ‘de slachter en de slager’  .

Slagerij Hoff

Sinds 2020 werken we samen met de mensen van Slagerij Hoff in Hardenberg. De samenwerking is begonnen met het inpakken en klaarzetten van de bestellingen. Dat is een nauwkeurige klus, waar Gerald en Miranda zich 4 dagen in de week voor inzetten.

Hoff is, net als Slagerij ter Weele ook een kleinschalige slachterij. Daarnaast kunnen ook zij uitbenen en verwerken en ze doen dit alles op een manier die bij onze wensen en visie aansluit. Dit, en ook de kortere reisafstand voor de slachtrijpe dieren uit het noordoosten maakte dat Hoff ook voor ons is gaan slachten. Uiteraard hebben we veel tijd gestoken in de uniformiteit van de producten. De manier van portioneren en kruiden en ook het glutenvrije werken gebeurt zoals jullie van ons gewend zijn.

Wil je nog meer lezen over dit onderwerp? Hier lees je alle nieuwsberichten over onze slager(s).