Flat Iron Steak – 500 gram
€22,00
De Flat Iron Steak is een populaire naam voor sukade aan één stuk. De naam komt door de vorm van het vlees, dat lijkt op de onderkant van een strijkijzer (Iron in het Engels). Sukade wordt meestal gebruikt als stoofvlees en wordt door liefhebbers ook wel de meest smaakvolle steak genoemd. Bij de Flat Iron steak heeft de slager de zeen weggesneden.
We gebruiken hiervoor de beste sukade, waardoor dit heerlijk te bakken is als steak (biefstuk).
Natuurlijk van 100% grasgevoerd natuurvlees.
Op voorraad

Puur natuur
Puur natuurvlees van dieren die echt buiten lopen en het beste voer eten.

Vrij van antibiotica
Al ons vlees is vrij van antibiotica omdat onze dieren een hoge weerstand hebben.

Rechtstreeks van de boer
Het vlees komt rechtstreeks van de boer en wordt bezorgd in heel Nederland
Product omschrijving
Sukade aan 1 stuk van 500 gram. De Flat Iron Steak kan gekruid of gemarineerd worden naar smaak en vervolgens gegrild worden in de pan op middelhoog vuur. In de oven of op de BBQ bereiden kan ook. Voor het aansnijden even 10 minuten laten rusten, eventueel onder folie.
Recept: Gegrilde pittige Flat Iron Steak
Ingrediënten:
Flat Iron Steaks á 500 gram
1 eetlepel Chilipoeder
¼ theelepel cayennepeper
½ theelepel knoflookzout
½ theelepel gedroogde peterselie
eventueel bruine suiker
½ theelepel komijn
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
1) Mix alle kruiden en de olie in een kom.
2) Smeer de steaks in met de kruidenmix en olie. Zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld.
3) Bak in een grillpan op hoog vuur (of op een BBQ, direct op hoog vuur) tot een mooie bruine kleur. Kerntemperatuur ongeveer 57 graden Celsius.
4) Zet de steaks afgedekt met folie weg gedurende 5-10 minuten.
5) Snij de steaks op de draad in plakjes en serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappel met kruidenboter.