Flat Iron steak – 500 gram

13,50

Sucade aan 1 stuk van 500 gram

Uitverkocht

Stuur mij een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Categorieën , , SKU: B15

Beschrijving

De Flat Iron Steak is een populaire naam voor sucade aan één stuk. De naam komt door de vorm van het vlees, dat lijkt op de onderkant van een strijkijzer (Iron in het Engels).

Sucade wordt meestal gebruikt als stoofvlees, maar wordt door liefhebbers ook wel de meest smaakvolle steak genoemd. Bij de Flat Iron steak heeft de slager de zeen weggesneden.
We gebruiken hiervoor de beste sucade, waardoor dit heerlijk te bakken is als steak  (biefstuk).

De Flat Iron kan gekruid of gemarineerd worden naar smaak en vervolgens gegrild worden in de pan op middelhoog vuur. In de oven of op de BBQ bereiden kan ook. Voor het aansnijden even 10 minuten laten rusten, eventueel onder folie.

Natuurlijk van 100% grasgevoerd runderen.

 

 

Recept gegrilde pittige flat iron steak

Ingrediënten:

Flat Iron Steaks á 500 gram
1 eetlepel Chilipoeder
¼ theelepel cayennepeper
½ theelepel knoflookzout
½ theelepel gedroogde peterselie
eventueel bruine suiker
½ theelepel komijn
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

1) Mix alle kruiden en de olie in een kom.
2) Smeer de steaks in met de kruidenmix en olie. Zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld.
3) Bak in een grillpan op hoog vuur (of op een BBQ, direct op hoog vuur) tot een mooie bruine kleur. Kerntemperatuur ongeveer 57 graden Celsius.
4) Zet de steaks afgedekt met folie weg gedurende 5-10 minuten.
5) Snij de steaks op de draad in plakjes en serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappel met kruidenboter.