• Wekelijks bezorging op di, wo en do.
  • Diepgevroren verzonden via PostNL in heel Nederland en België
  • Afhalen mogelijk begin van de maand op vrijdag en zaterdag.

Flat Iron Steak – 500 gram

19,00

De Flat Iron Steak is een populaire naam voor sukade aan één stuk. De naam komt door de vorm van het vlees, dat lijkt op de onderkant van een strijkijzer (Iron in het Engels). Sukade wordt meestal gebruikt als stoofvlees en wordt door liefhebbers ook wel de meest smaakvolle steak genoemd. Bij de Flat Iron steak heeft de slager de zeen weggesneden.
We gebruiken hiervoor de beste sukade, waardoor dit heerlijk te bakken is als steak (biefstuk).

Natuurlijk van 100% grasgevoerd natuurvlees.

Op voorraad

Tot 10% korting bij grotere bestellingen

Een grote bestelling is voor ons efficiënter én beter voor het milieu dan meerdere kleine bestellingen. Daarom geven we 5% korting bij een bestelling boven de €250,- en 10% korting bij bestellingen boven de €350,-. De webshop berekent de korting automatisch.

  • Wekelijks bezorging op di, wo en do.
  • Diepgevroren verzonden via PostNL.
  • Afhalen mogelijk begin van de maand op vrijdag en zaterdag.
  • Verzending in heel Nederland en België

Product omschrijving

Sukade aan 1 stuk van 500 gram. De Flat Iron Steak kan gekruid of gemarineerd worden naar smaak en vervolgens gegrild worden in de pan op middelhoog vuur. In de oven of op de BBQ bereiden kan ook. Voor het aansnijden even 10 minuten laten rusten, eventueel onder folie.

Recept: Gegrilde pittige Flat Iron Steak

Ingrediënten:
Flat Iron Steaks á 500 gram
1 eetlepel Chilipoeder
¼ theelepel cayennepeper
½ theelepel knoflookzout
½ theelepel gedroogde peterselie
eventueel bruine suiker
½ theelepel komijn
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding:
1) Mix alle kruiden en de olie in een kom.
2) Smeer de steaks in met de kruidenmix en olie. Zorg dat alles gelijkmatig is verdeeld.
3) Bak in een grillpan op hoog vuur (of op een BBQ, direct op hoog vuur) tot een mooie bruine kleur. Kerntemperatuur ongeveer 57 graden Celsius.
4) Zet de steaks afgedekt met folie weg gedurende 5-10 minuten.
5) Snij de steaks op de draad in plakjes en serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappel met kruidenboter.

100% grasgevoerd vlees

Onze gras gevoerd koeien grazen het hele jaar door in natuurgebieden. Ze groeien buiten op en eten 100% gras, kuilgras in de winter. Ze krijgen geen krachtvoer (vol toevoegingen) en geen maïs. Dat maakt het vlees zo ontzettend gezond en de manier van boeren veel diervriendelijker en duurzaam.

Onze rassen zijn nog een beetje ’oer’, ze hebben geen behandeling met medicijnen en antibiotica nodig en werpen hun kalveren zonder dat er hulp aan te pas komt. Heel anders dan in de gangbare veehouderij, waar bij een aantal vleesrassen de koe zo uit haar krachten is gegroeid dat een kalf standaard met een keizersnede ter wereld moet komen. Met onze manier van boeren staan we dichter bij de natuur.

schotse hooglanders bij natuurlijk water