Puur vlees heeft geen ongezonde e-nummers nodig

Vlees van SchotseHooglanders is super gezond. We willen natuurlijk geen ongezonde e-nummers en nitriet in dit mooie product. Gelukkig zijn er steeds meer mensen van doordrongen dat de meeste e-nummers niet goed voor je lichaam zijn. De producten kunnen goed zonder ongezonde toevoegingen. Bij sommige soorten moest er even geëxperimenteerd en getest worden door de slager, maar het is gelukt. Een product wat niet zonder gekke toevoeging kan, komt bij ons niet in het assortiment.

Glutenvrij, wel zo handig

Een klein gedeelte het vlees in de pakketten wordt gekruid. Het overgrote deel is van de vleessoorten in de pakketten is ongekruid en onbewerkt. Al onze producten zijn glutenvrij.

Bij het gekruide vlees hebben we bewust gekozen voor een kruidenmengsel zonder schadelijke e-nummers, kunstmatige aroma’s. Er zitten alleen natuurlijke kruiden op als kardemom, paprikapoeder, gember enzovoort, en we zouten zoveel mogelijk met het gezonde keltisch zeezout. We gebruiken zeker geen kleurzout, dit is zout met nitriet wat vooral veel in vleeswaren gebruikt wordt. Bij ons dus niet!

Worst, burgers en vleeswaren bevatten biologische kruiden

De gekruide soorten rundvlees zijn beefburger, rundersaucijs, runderrookworst, rollade, vleeswaren en droge worst. Bij het varkensvlees wordt de saucijs, de leverworst, varkensrookworst en vleeswaren gekruid.
Daar waar zou gebruikt wordt kiezen we zoveel mogelijk voor keltisch zeezout.
Alle kip is zonder kruiden en toevoegingen.

Alle kruiden in onze producten zijn van biologische herkomst.

saucijsjes ovenschotel

De ingrediënten van het natuurvlees

Rund

  • Beefburgers: keltisch zeezout, ui, paprikapoeder, koriander, peper, gember, prei, cayennepeper en peterselie.
  • Rundersaucijsjes: keltisch zeezout, koriander, peper, gember, foelie. De saucijsjes zitten in een varkensdarm.
  • Droge worst rund: peper, keltisch zeezout, koriander, kruidnagel, foelie, karwijzaad, gember. De droge worst zit in een varkensdarm.
  • Runderrollade: keltisch zeezout, peper, kruidnagel, koriander, nootmuskaat en gember.
  • Runderrookworst: keltisch zeezout, peper, koriander en gember. Echt gerookt op beuken en eiken, dus geen rookaroma toegevoegd. De rookworst zit in een varkensdarm.
  • Frikandel: rundvlees, varkensvlees, zeezout, cardemom, koriander, peper, nootmuskaat, gember, foelie.

Varken

  • Varkenssaucijs klassiek: keltisch zeezout, koriander, witte peper, foelie gember.
  • Varkensssaucijs rozemarijn: keltisch zeezout, witte peper, foelie, tijm en rozemarijn.
  • Droge worst varken: peper, keltisch zeezout, koriander, kruidnagel, foelie, karwijzaad.
  • Spekblokjes: gemaakt in zoutbad van keltisch zeezout.
  • Varkensrookworst: keltisch zeezout, peper, koriander, gember. En natuurlijk echt gerookt, dus geen rooksmaakje toegevoegd.
  • Leverworst: keltisch zeezout, peper, gember, koriander, kardemom, nootmuskaat en foelie.
  • Knakworst: keltisch zeezout, peper, koriander, nootmuskaat, gember, zonnebloemproteïne.
  • Bloedworst: varkensvlees en bloed, zeezout, witte peper, kaneel, koriander, nootmuskaat, foelie, gember, roggemeel, appel en rozijnen.
  • Frikandel: rundvlees, varkensvlees, zeezout, cardemom, koriander, peper, nootmuskaat, gember, foelie.

Vleeswaren;

  • Runder rookvlees: rundvlees keltisch zeezout, gerookt op beuken en eiken hout.
  • Gebraden runderrollade: rundvlees, keltisch zeezout, peper, kruidnagel, koriander, nootmuskaat en gember.
  • Rosbief; rundvlees, peper, zeezout.
  • Gebraden gehakt rund: paprika, prei, ui, peterselie, mosterd, peper, piment, keltisch zeezout.
  • Salami: rundvlees, zeezout, knoflook, gember, karweijzaad, koriander, foelie en peper.
  • Gekookte ossetong; rundertong, zeezout, peper, koriander, laurier.
  • Bacon: keltisch zeezout, gerookt op beuken en eiken hout.
  • Ontbijtspek: keltisch zeezout, gerookt op beuken en eiken hout.
  • Gebraden gehakt varken: keltisch zeezout, peper, koriander, gember.

Kant en klaar vlees in blik;

  • Hachee: rundvlees, bouillon, zeezout, ui, kruidnagel, laurier, azijn.
  • Goulash: rundvlees, bouillon, zeezout, ui, paprika, knoflook tomaten, paprikapoeder, peper, oregano, tijm, basilicum, laurier, nootmuskaat.

Flexiburgers:

  • Noten; rundergehakt, veel walnoten, curcuma, ui, lijnzaad, koriander, piment, psylliumvezels, witte peper, zeezout.

kruiden

Gezond genieten

Kortom, het meeste vlees is puur vlees en onbewerkt. Een aantal soorten zijn gekruid met biologische kruiden, maar we gebruiken geen gekke e-nummers, geen bewerking of ongezonde toevoegingen. Alle kruiden in onze producten zijn van biologische herkomst.

Het blijft gezond vlees.

Het grasgevoerde vlees is zo gezond dat we regelmatig berichten krijgen van mensen die er echt veel baat bij hebben. Voorbeelden daarvan lees je bij mooie verhalen.