Puur vlees heeft geen ongezonde e-nummers nodig

Vlees van SchotseHooglanders is super gezond. We willen natuurlijk geen ongezonde e-nummers en nitriet in dit mooie product. Gelukkig zijn er steeds meer mensen van doordrongen dat de meeste e-nummers niet goed voor je lichaam zijn. De producten kunnen goed zonder ongezonde toevoegingen. Bij sommige soorten moest er even geëxperimenteerd en getest worden door slager Herman, maar het is gelukt. Een product wat niet zonder gekke toevoeging kan, komt bij ons niet in het assortiment.

Glutenvrij, wel zo handig

Een klein gedeelte het vlees in de pakketten wordt gekruid. Het overgrote deel is van de vleessoorten in de pakketten is ongekruid en onbewerkt. Al onze producten zijn glutenvrij.

Bij het gekruide vlees hebben we bewust gekozen voor een kruidenmengsel zonder schadelijke e-nummers, kunstmatige aroma’s. Er zitten alleen natuurlijke kruiden op als kardemom, paprikapoeder, gember enzovoort, en we zouten zoveel mogelijk met het gezonde keltisch zeezout. We gebruiken zeker geen kleurzout, dit is zout met nitriet wat vooral veel in vleeswaren gebruikt wordt. Bij ons dus niet!

Worst, burgers en vleeswaren bevatten biologische kruiden

De gekruide soorten rundvlees zijn beefburger, rundersaucijs, runderrookworst rollade, vleeswaren en droge worst. Bij het varkensvlees wordt de saucijs, de leverworst, varkensrookworst, hamblokjes en het gebraden gehakt (vleeswaren) gekruid.
Voor de bacon, ontbijtspek en spekblokjes wordt keltisch zeezout gebruikt.
Alle kip is zonder kruiden en toevoegingen.

Alle kruiden in onze producten zijn van biologische herkomst.

saucijsjes ovenschotel

De ingrediënten van het natuurvlees

Rund

  • Beefburgers: keltisch zeezout, ui, paprikapoeder, koriander, peper, gember, prei, chili peper, ascorbinezuur en peterselie. Ascorbinezuur is vitamine C, ook wel E300 en wordt gebruikt om verkleuring tegen te gaan. E300 is onschadelijk (zie lijst van e nummers van aHealtylife).
  • Rundersaucijsjes: keltisch zeezout, koriander, peper, gember, foelie. De saucijsjes zitten in een varkensdarm.
  • Slavinken: rundvlees én varkensvlees, keltisch zeezout, peper, koriander, gember, foelie.
  • Droge worst rund: peper, keltisch zeezout, gember, koriander, kruidnagel, foelie, karwijzaad. De droge worst zit in een varkensdarm.
  • Runderrollade: keltisch zeezout, peper, kruidnagel, koriander, nootmuskaat en gember.
  • Runderrookworst: keltisch zeezout, peper, koriander, gember. Echt gerookt, dus geen rookaroma toegevoegd.

Varken

  • Varkenssaucijs klassiek: keltisch zeezout, koriander, peper, gember.
  • Varkensssaucijs rozemarijn: keltisch zeezout, witte peper, foelie, tijm en rozemarijn.
  • Droge worst varken: peper, keltisch zeezout, koriander, kruidnagel, foelie, karwijzaad.
  • Spekblokjes: gemaakt in zoutbad van keltisch zeezout.
  • Hamblokjes; zeezout, gemengde kruiden en specerijen.
  • Varkensrookworst: keltisch zeezout, peper, koriander, gember. En natuurlijk echt gerookt, dus geen rooksmaakje toegevoegd.
  • Leverworst: keltisch zeezout, peper, gember, koriander, kardemom, nootmuskaat en foelie.

Vleeswaren;

  • Gebraden runderrollade: keltisch zeezout, peper, kruidnagel, koriander, nootmuskaat en gember.
  • Runder rookvlees: keltisch zeezout.
  • Bacon: keltisch zeezout.
  • Ontbijtspek: keltisch zeezout.
  • Gebraden gehakt: keltisch zeezout, peper, koriander, gember.

Kant en klaar vlees in blik;

  • Hachee: rundvlees, bouillon, zeezout, ui, gemengde kruiden en specerijen, azijn, aardappelzetmeel.
  • Goulash:  rundvlees, bouillon, zeezout, ui, paprika, champignons, knoflook, aardappelzetmeel, gemengde kruiden en specerijen.

Flexiburgers:

  • Noten; rundergehakt, veel walnoten, curcuma, ui, lijnzaad geweekt in melk, koriander, piment, psylliumvezels, witte peper, keltisch zeezout.
  • Pinda; rundergehakt, verse champignons, ongezouten pinda’s, druivenpitmeel, havermeel, laos, satékruiden zonder zout, knoflookpoeder, witte peper, zeezout, eieren.
  • Groente; rundergehakt, ui, paprika, wortel, bleekselderij, psylliumvezels, knoflookpoeder, cayenne peper, dragon, druivenpitmeel, witte peper, paprikapoeder, keltisch zeezout, zeewiersnippers, melk, verse peterselie.

kruiden

Gezond genieten

Kortom, het meeste vlees is puur vlees en onbewerkt. Een aantal soorten zijn gekruid met biologische kruiden, maar we gebruiken geen gekke e-nummers, geen bewerking of ongezonde toevoegingen. Alle kruiden in onze producten zijn van biologische herkomst.

Het blijft gezond vlees.

Het grasgevoerde vlees is zo gezond dat we regelmatig berichten krijgen van mensen die er echt veel baat bij hebben. Voorbeelden daarvan lees je bij mooie verhalen.