Nee, want grasgevoerd gaat nog een stap verder dan biologisch. Kijk voor meer informatie bij de link: Biologisch, zo geregeld toch?

Het is voor ons op dit moment niet mogelijk om de voedingswaarden aan te geven.

Dat heeft als reden dat de grasgevoerde runderen niet allemaal dezelfde waarden bevatten. Net als wij mensen, verschillen de dieren ook van elkaar.

De factoren die van invloed zijn, zijn o.a:

– Verschillende soorten runderen

– Verschillende soorten grond waarop deze grazen (zanderig, klei, zoutig)

– Verschillende gewichten

– Verschillende vetgehaltes

Zo zijn er diverse redenen en omstandigheden wat maakt dat elk geslacht dier uniek is en telkens andere waarden bevat.

Er moet een bepaalde consistentie zijn om uit te kunnen gaan van -min of meer- dezelfde voedingswaarden.

Bij onze runderen, en alle andere grasgevoerde dieren, zijn deze dus niet consistent genoeg. Wij vinden het vooral belangrijk dat onze dieren in de vrije natuur kunnen lopen, zonder inmenging van een dierenarts en zonder afgemest te worden.

Dus helaas geen voedingswaarden…. maar wel een super gezond stukje vlees op je bord!

Alleen de kruiden die vermeld staan in de webshop, verder zijn onze producten volledig vrij van toevoegingen.

Het bij ons te bestellen gehakt is vrij van zout. Dit kun je zelf naar smaak zelf toevoegen bij het bereiden.

Al onze dieren worden zorgvuldig en humaan geslacht. De slachterijen waar wij mee samenwerken zijn kleinere slachterijen zodat we het slachtproces goed kunnen volgen. 

In onderstaand artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat: over-de-slager-en-de-slachter

Ja, de kalveren blijven over het algemeen minimaal 8 maanden bij de moeder.

In het bijzonder belichten we de aminozuren in bottenbouillon. Glutamine speelt bijvoorbeeld een grote rol in de darmwand. Dit aminozuur zorgt ervoor dat de poortjes in de darmwand bij elkaar blijven, waardoor er geen onverteerd voedsel in je lichaam komt. Daarnaast zijn deze aminozuren erg belangrijk bij het reguleren van het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zelfs je bloedsuikerspiegel.  Collageen speelt een grote rol als het gaat om bijvoorbeeld de opbouw en onderhoud van bindweefsel. Via dit linkje heb je meer info over aminozuren: eiwitten-onze-bouwstenen 

Ons rundvlees is ongeveer 12 maanden houdbaar in de vriezer. In de koelkast is ons vlees ongeveer 3 tot 5 dagen houdbaar. Op al onze verpakkingen vermelden wij ook een ten minste houdbaar tot datum.