In het kippenvlees gebruiken wij geen enkele toevoeging.

Op dit moment heeft ons vlees geen biologisch keurmerk. Meer informatie over waarom ons vlees geen biologisch keurmerk heeft, lees je in ons blogartikel: “Biologisch; zo geregeld toch?”

In bijgevoegde link meer info over de kippen. Vragen over kip aan pluimveehouder Co Bakx

De kippen worden vervoerd naar een slager 20 minuten verderop. Daar worden de dieren verdoofd en ambachtelijk geslacht. De kip wordt uitgebeend en dezelfde dag ingevroren.

In bijgevoegde link meer info over de kippen Vragen over kip aan pluimveehouder Co Bakx

De houdbaarheid van diepgevroren kippenvlees is ongeveer 12 maanden. Op al onze producten staat ook een ten minste houdbaar tot datum. Na het ontdooien van het vlees is het meestal een dag of 3 houdbaar in de koelkast. Omdat ons vlees geen antibiotica, salmonella of ESBL bevat bederft het vlees minder snel. Als je koelkast goed koud staat is het vlees langer houdbaar, ongeveer zo’n 5 dagen. Hoe lang kun je kip bewaren? – Schotse Hooglanders